Fansen i ekstase over Zwarts «Mortal Instruments»

«Beste filmatisering av bok noensinne» ** «Vakker skildring» ** «Perfekt»

Superlativene hagler over den nye Hollywood-filmen til Harald Zwart (48).

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Om «Mortal Instruments» på Wikipedia

«Mortal Instruments»-tilhengere har ventet i spenning på den første filmen basert på de berømte bøkene . Nå er ventetiden snart over. Filmen har offisiell premiere i USA 21. august - og to dager senere dukker den opp på norske lerreter.

Se VGTV-intervju med Zwart på rød løper!

De første reaksjonene etter nattens førpremiere i Hollywood begynner nå å komme.

SE BILDER FRA PREMIEREN

Ikke minst er blodfansen ivrige etter å dele sine synspunkter. «Mortal Instruments» har nemlig svorne fans verden over, og mange av dem har egne blogger. Derfor har det knyttet seg minst like stor spenning til hva de mener som til hva medienes filmanmeldere har å si.

Nettstedet TMI Source , som beskriver seg selv som «den ultimate «Skyggejeger»-kilden, har bare godt å melde.

«Jeg har så mye jeg vil dele med dere, men jeg vil ikke røpe viktige ting før alle har hatt muligheten til å se filmen.(...) «The Mortal Instruments: City of Bones» er den beste filmatiseringen av en bok noensinne. Det er helt sant. Som i alle filmatiseringer er det forandringer, men her fungerte det», skriver nettstedets anmelder - og forteller at Zwart har økt alderen på hovedrollene fra 15 og 16 til 18 og 19.

«Noen vil nok synes det er litt uvant, men her tjente det til filmens beste», mener TMI Source .

- Perfekt

Fanbloggen Fangirlish skriver:

«Den beste filmatiseringen vi har sett.» (...) Jeg kunne holdt på i flere dager, men jeg sier bare dette: Folkens, denne filmen vil dere ikke gå glipp av. Den er perfekt, og det vil dere forstå når dere ser den».

«Mortal Instruments: City of Bones» er Harald Zwarts første siden suksessen «The Karate Kid». Filmen, som er i fantasy-genren, er basert på Cassandra Clares romanserie for ungdom, i Norge kjent som «Skyggejegerne».

Handlingen i bokserien dreier seg rundt 15 år gamle Clary Fray som oppdager en magisk underverden med vampyrer og demoner idet hun blir vitne til et mord på et diskotek.

PÅ ROLLELISTEN: Kevin Zegers, Jamie Campbell Bower, Lily Collins, Robert Sheehan og Godfrey Gao. Foto: AFP


I hovedrollene finner vi blant andre Lily Collins, datter av Phil Collins, og Jamie Campbell Bower.

Bloggen Cityofbonesmovie.com konkluderer med at filmen er «bedre enn forventet», og mener at den vil sørge for at også de som ikke har lest bøkene, vil bli fans av serien.

«Ikke bli nervøse når dere hører at de har gjort forandringer i filmen - det er til det bedre», skriver anmelderen og føyer til at filmen til og med tilfører mer enn bøkene.

«Harald Zwart må berømmes», skriver anmelderen.

ER DU SPENT PÅ FILMEN? Diskuter dine forventninger i kommentarfeltet nedest i artikkelen.

The Examiner omtaler filmen som en «vakker skildring av Cassandra Clares mesterstykke». Avisens anmelder mener at filmskaperne på en «perfekt måte» yter boken og handlingen rettferdighet.

«På mange måter bidrar forandringene til at filmen er mer trofast over for boken», skriver anmelderen og sier at scenene tar pusten fra tilskuerne, og at fansen vil ta imot filmen med glede.

Fortsettelse følger

Zwart tar fatt på innspillingen av oppfølgeren , «The Mortal Instruments: City of Ashes», til høsten. Klikk her for å se hvilken stor stjerne som er aktuell i oppfølgeren.

Zwarts kone, Veslemøy Zwart, er eksekutiv produsent. Det er også hun som har forhandlet fram avtalen.

«Skyggejegerne»-serie, som har toppet New York Times' bestselgerliste, består av fem bøker. Den sjette, «City of Heavenly Fire», er planlagt utgitt i 2014.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder