LYKKELIGE: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill skylder skattekontoret i New York for ubetalt skatt på leiligheten i New York og sommerhuset i Florida. Her er paret etter prinsesse Leonores dåp i juni. Foto:,AFP

Prinsesse Madeleine og Chris skylder flere hundre tusen

Skattemyndighetene bekrefter overfor svensk avis

Chris O'Neill (40) og prinsesse Madeleine (32) kreves for 325.000 kroner i ubetalt skatt.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har ikke betalt eiendomsskatt for leiligheten som de kjøpte i New York i 2013, ifølge det tyske ukebladet Bunte.

Det fremgår av dokumenter fra New York Citys skattekontor.

Paret har selv bodd i en utleieleilighet, men Chris O'Neill og prinsessen eier en mindre leilighet i den samme boligen. Det er denne leiligheten som paret ikke har betalt eiendomsskatt for.

Det tyske ukebladet skriver videre at O'Neill også skylder 244.000 kroner i eiendomsskatt for et sommerhus i Florida.

Ettersom dette er private investeringer innebærer det at prinsessen skylder halvparten av summen.

Talsperson for amerikanske skattemyndighetene, Geoffrey Gloak, bekrefter dette, og forteller den svenske avisen Expressen at det 8. desember ble utstedt en «warrant».

– En «warrant» er en dom som gjør et individs finansielle eiendeler til en panterett. Det gjør at vi kan ta eiendommer og legge beslag på inntekt, sier Gloak i en epost til den svenske avisen.

I tillegg til to ubetalte summer for eiendommene, foreligger det en tredje ubetalt skattepost - og denne er kun rettet mot O'Neill. Han skylder nemlig delstaten New York 60.000 kroner for ubetalt inntektsskatt.

Det innebærer at Chris O'Neill og prinsessen skylder rundt 325.000 kroner til sammen.

Hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren sier til Expressen:

– Vi på hoffet kommenterer ikke Chris O’Neills private saker.

O'Neill og prinsesse Madeleine har bodd i New York den siste tiden, men holder i disse dager til i en etasje i Hovstallet på Östermalm i Stockholm. De viste seg for første gang offentlig sammen i 2011 før de giftet seg i den svenske hovedstaden i juni i fjor. Det tok bare to måneder før nyheten kom om at paret ventet sitt første barn. I februar fødte Madeleine datteren Leonore Lilian Maria, og i juni ble hun døpt i samme kjole som hennes kusine prinsesse Estelle (2,5) bar i sin dåp.

I midten av desember kunne paret fortelle at de venter sitt andre barn, kun ti måneder etter at de fikk datteren Leonore.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder