VETERAN: Jon Stewart har ledet «The Daily Show» i nærmere 17 år. Her på et bilde fra 2011. Foto: Brad Barket , Ap

Jon Stewart inngår avtale med HBO

Komikeren Jon Stewart, som ledet sin siste episode av «The Daily Show» i august, har nå inngått en fireårig avtale med HBO.

Artikkelen er over fire år gammel

Avtalen innebærer at skal lage «digitalt innhold utviklet med banebrytende teknologi» og som skal bestå av «tidsriktig og kort innhold om daglige begivenheter» som skal oppdateres flere ganger daglig på strømmetjenesten HBO Now.

Lover flere detaljer

Det nye konseptet, som ennå ikke har fått noe navn, skal også vises på HBO Go og andre av selskapets plattformer, heter det i en uttalelse.

HBO lover flere detaljer senere.

Stewart var fram til august programleder i Comedy Centrals «The Daily Show», et satireprogram der han i 17 år har vitset om politikere, kulturpersonligheter og TV-nyheter.

Har du lest? Kjendisene hyller Stewart

Han overlot da roret til den sørafrikanske komikeren Trevor Noah (31).

– Dette er 16 år og fem måneder lengre enn jeg har holdt på noen annen jobb. Tusen takk for at du så på, enten du så på fordi du elsket det eller hatet det, sa Stewart da han kunngjorde sin avgang.

Malala og Obama har vært gjester

Stewart har vunnet 18 Emmy-priser for det satiriske nyhetsprogrammet. Han ledet sin første sending i 1999, og har siden den gang hatt en rekke kjente og profilerte gjester.

– Jeg vet at faren din sitter bak scenen, og at han er veldig stolt av deg, men tror du han blir veldig sint hvis jeg ber om å få adoptere deg?, brøt han ut da Malala Yousafzai besøkte programmet hans i 2013.

Anders Giæver kommenterer: Stewart blir vanskelig å erstatte

Også Michelle og Barack Obama har vært gjester i talkshowet.

– På det beste er vi en bra politisk karikaturtegning, på det verste mislykkede TV-stjerner som snakker tull, sa en leende Stewart til VG i 2004.

Les også

Mer om

  1. USA
  2. Medier

Flere artikler

  1. Komiker reddet geiter på undergrunnsbanen i New York

  2. James Corden venter sitt tredje barn

  3. Komiker Garry Shandling er død

  4. Nektet å betale etter sexvitser – dømt til å punge ut

  5. Erna-rådgiver Aanes spurte Letterman : «Unnskyld meg, hvorfor er du her?»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder