Hugh Hefner er død

WASHINGTON, D.C. (VG) Playboy-gründeren ble 91 år gammel.

 • Siri Eggen
 • Jostein Matre

Artikkelen er over to år gammel

Han døde onsdag fredelig i sitt berømte hjem Playboy Mansion i Los Angeles, omringet av sine kjære, skriver Playboy i en uttalelse. De skriver videre at han døde av naturlige årsaker.

– Min far levde et eksepsjonelt og meningsfylt liv som medie- og kulturpioner, og var en ledende stemme bak noen av de mest signifikante sosiale og kulturelle bevegelsene i vår tid ved å forsvare frihet, menneskerettigheter og seksuell frihet, sier sønnen Cooper Hefner.

VG+: Historien om Playboy: Pysjamas, pupper og politikk

Videre skriver sønnen at 91-åringen vil bli savnet av mange, blant annet kona Crystal, barna Christie, David og Marston, i tillegg til alle i Playboy Enterprises.

FØRSTE COVER: Slik så den aller første utgaven av Playboy ut. Skuespiller Marilyn Monroe prydet forsiden. Foto: AP

Mange har hyllet Hefner som en foregangsfigur for ytringsfrihet.

Startet med Marilyn Monroe

Den amerikansk forretningsmannen er best kjent for å ha grunnlagt bladet Playboy, som for første gang ble gitt ut i 1953 med Marilyn Monroe på førstesiden. Hun er bare en av utallige kjente kvinner som har figurert lettkledd på forsiden av Playboy.

Les også: Hefner giftet seg med 60 år yngre modell

Andre kjente kvinner som har vært på fremsiden av bladet er Kim Basinger, Samantha Fox, Sharon Stone, Pamela Anderson og norske Lillian Müller, for å nevne noen ytterst få. Müller skal for øvrig være den mest fotograferte playboy-modellen gjennom tidene, og har vært på forsiden hele ni ganger.

– Før oss var det ingen som hadde sex, vi oppfant sex, sa han om bladet som ble født på grunnleggerens kjøkkenbord og ble kjernen til hans forretningsimperium.

FORSIDEPIKE: Lillian Müller fra Sørlandet har vært på forsiden av Playboy ni ganger. Her fra mai 1977.

Selv om bladet er mest kjent for sine lettkledde og nakne kvinner inneholdt det også ulike reportasjer om litteratur, politikk og kultur, samt noveller. Flere kjente forfattere som Ian Fleming, Margaret Atwood og Haruki Murakami har bidratt.

På det meste solgte bladet over syv millioner eksemplarer. Varemerket Playboy regnes for å være blant de mest kjente i verden. Per i dag gis magasinet ut i 20 land over hele verden. En periode var det også en norsk utgave av Playboy.

Giftet seg med 60 år yngre kvinne

Hugh Hefner, som ble født i Chicago, Illinois 9. april 1926, jobbet før han startet det berømte magasinet som journalist for bladet Esquire.

EKTEPAR: Hugh Hefner giftet seg med Crystal Harris, som var en av Playboys mange såkalte «playmates». Foto: © Fred Prouser / Reuters Reuters

I 2010 forlovet han seg med Crystal Hefner (31). De skulle etter planen gifte seg året etter, men fem dager før bryllupet dumpet hun sin 60 år eldre kjæreste, noe som førte til en offentlig skittentøyvask. Men de to fant tilbake til hverandre, og på nyttårsaften i 2013 ble de omsider gift.

Ekteskapet var Hefners tredje. Han har tidligere vært gift med Mildred Williams og Kimberley Conrad.
I 2016 solgte Hefner Playboy Manison (artikkelen fortsetter under videoen):

Selv om «Hef» solgte Playboy Mansion i fjor hadde han en avtale med kjøperen, hans nabo, om at han kunne få bo der så lenge han levde. Hjemmet hans har i flere tiår vært berømt for sine ekstravagante fester, jevnlig frekventert av det meste som kunne krype og gå av Hollywood-kjendiser. Eiendommen ble i 1971 kjøpt for 1,05 millioner dollar.

Hefner, som mange vil huske ikledd en rød slåbrok med en pipe i hånden, blir hedret på magasinets hjemmeside. Et stort portrett av Playboy-kongen pryder nettsiden sammen med teksten «Livet er for kort til å leve noen andres drøm».

Hefner var kjent for å holde storslåtte fester, her kan du se nyttårsfesten hans fra 2009:

HJEMMET: Playboy Mansion i Los Angeles, California, USA. Foto: Fred Prouser Reuters

Mer om

 1. Medier

Flere artikler

 1. Pluss content

  Playboy-imperiet etter Hefners død

 2. Pluss content

  Playboy Mansions nye eier

 3. Stjernene sørger over Playboy-gründeren Hugh Hefners død

 4. Hefner i jorden ved siden av Marilyn Monroe

 5. Leken er over

Fra andre aviser

 1. Playboy-kongen Hugh Hefner er død

  Bergens Tidende
 2. Lillian Müller vil jobbe til hun er 99 og leve til hun er 120

  Fædrelandsvennen
 3. Hun var OL-helt, diplomat og Playboy-modell: – Fullstendig galskap!

  Bergens Tidende
 4. Hun var OL-helt, diplomat og Playboy-modell: – Fullstendig galskap!

  Fædrelandsvennen
 5. Krigskorrespondenten badet i Hitlers badekar og var modell for Picasso. Så ble hun gourmetkokk.

  Aftenposten
 6. «Han var en ramp i rampelyset. Og en gigant i moderne mediehistorie.»

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no