TILTALT: Skuespiller Lori Loughlin og hennes ektemann Mossimo Giannulli er blant en rekke personer som er tiltalt i opptaksjuksskandalen i USA. Foto: Steven Senne / AP

Skolejuks-saken: Lori Loughlin hevder hun har bevis for sin uskyld

Skuespiller Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli sier de har bevis som viser at de er uskyldige i collegeskandalen.

  • NTB-AP

Loughlin og Giannulli er tiltalt for å ha betalt 500.000 dollar, rundt 4,5 millioner kroner, for å sikre sine to døtre plass på University of Southern California ved at de ble oppført som rekrutter på universitetets rolag, til tross for at ingen av jentene drev med roing.

Onsdag hevder paret å ha nye beviser som viser at de er uskyldige i anklagene mot dem, og at beramming av saken mot dem må utsettes.

Bakgrunn: Lori Loughlin erklærer seg ikke skyldig – risikerer opp til 40 års fengsel

Trodde de donerte

Parets advokat Sean Berkowtiz har levert inn opplysninger til retten om funn av opplysninger i notater fra den såkalte ringlederen bak collegejukset.

les også

Innrømmet svindel - får støtte og sympati fra film-kolleger

Informasjonen fra ringlederen, William Rick Singer, støtter det tiltalte parets forklaring. De sier at de aldri visste at pengene de ga ham var bestikkelser, de trodde det var lovlige donasjoner.

Berkowtiz hevder denne oppdagelsen, om enn i seneste laget, slår beina under påtalemyndighetens sak mot hans klienter.

Les også: Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen

Opplysningene ble levert inn kvelden før collegeskandale-saken skal opp i en statushøring i den føderale domstolen i Boston. Det var ventet at dommeren på torsdagens møte skulle sette dato for rettssaken mot foreldrene som er tiltalt i saken og fremdeles kjemper mot anklagene.

Nå vil advokaten til Loughlin og Giannulli be om en utsettelse av beramming av rettssak, med henvisning til vurdering av nye beviser.

Velstående gjeng

I tillegg til Loughlin og ektemannen er ni andre tiltalt i saken for å ha inngått et forbund om å bestikke offentlige tjenestemenn.

Singer skal ha lagt til rette for opptaksjukset og anklages for å ha distribuert i alt 25 millioner dollar til sine kontakter i bytte for å få tenåringer inn på eliteuniversiteter. Han har erklært seg skyldig og samarbeider med myndighetene.

les også

«Frustrerte fruer»-stjernen erkjenner skyld i skolejuks-saken

Loughlin og Giannulli er to av 50 velstående foreldre som ble anklaget i collegeskandalen.

«Frustrerte fruer»-skuespiller Felicity Huffman sonet i fjor en dom på 14 dagers fengsel for ha betalt 15.000 dollar for at datteren skulle få bedre karakter på en opptaksprøve til et universitet.

Flere artikler

  1. Kjendispar må i fengsel

  2. Voldtektstiltalte Harvey Weinstein ankom retten med gåstol

  3. Harvey Weinstein ført ut i håndjern – anker dommen

  4. Skuespiller fortalte gråtende om Weinstein-voldtekt

  5. Aktor langet ut mot Harvey Weinstein i rettssalen: – Et seksuelt rovdyr

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder