AVKREFTER PRESSEKONFERANSE: Thomas Mesereau avkrefter pressekonferansen som ble holdt i kveld, norsk tid, og påpeker at ingen andre får prate for hans klient, Michael Jackson Foto: REUTERS

- Ingen får prate for Jackson

SANTA MARIA/OSLO (VG Nett) Etter voldsomt oppstyr i kveld, norsk tid befalte Thomas Mesereau at ingen andre enn han får prate for Michael Jackson.

  • Harald Berg Sævereid
  • Anne Vinding

Artikkelen er over 14 år gammel

Og det satte ryktebørsen utenfor rettslokalet i Santa Maria på høygir. Flere medier trodde det skulle komme en revolusjonerende uttalelse fra advokatene på begge sider i Jackson-saken.

Både medier og fans venter utålmodig på at juryen skal bestemme seg. Så det var et voldsomt mageplask at det eneste som skjedde var at superstjernens forsvarer, Thomas Mesereau ville sette på plass Dana Cole og andre som snakker på vegne av han selv eller Michael Jackson.

Mesereaus bestevenn og advokatkollega har gått ut til flere medier, også til VG Nett og uttalt seg om saken. I dag sa Cole til VG Nett at Mesereau er sikker på at Jackson frifinnes.

- Jeg har ikke gitt tillatelse til at noen skal holde hverken en pressekonferanse eller snakke på vegne av Michael Jackson eller hans familie, sa Mesereau i kveld.

Mange snakker

De siste dagene har mange uttalt seg i Jackson-saken. I går sa Jesse Jackson til VG at Michael Jackson har det bra. Og noen dager før det kom Michaels far til rettssalen og krevde å se sin sønn.

Tidligere i kveld holdt Jacksons talskvinne, Raymone K. Bain en kort pressekonferanse i Santa Maria som hun sa var initiert av Mesereau.

- Hvis Mesereau ikke vil ha meg her, så ville jeg ikke vært her. Jeg snakker aldri med media uten å snakke med Mesereau først, sa Bain.

Juryen har nå diskutert i tre dager, men har foreløpig ikke kommet til noen avgjørelse. Det var ventet at de ville komme fram til en avgjørelse i løpet av første halvdel av denne uken. Juryen møter til samme tid hver dag, halv ni til halv tre lokal tid for å diskutere.

Håndjern

Santa Barbara-politiet er ikke nådig dersom juryen ikke tror på Jackson. Superkjendisen vil bli satt i håndjern og kjørt rett til en murcelle på fire kvadratmeter.

- Hvis han blir dømt betyr det fengsel umiddelbart. Han kan unngå fengsel dersom han bare blir dømt for konspirasjon. Da vil jeg tro han blir satt fri på prøve og at han i stedet for fengsel får samfunnstjeneste som straff, fortalte stjerneadvokaten og ABC News' juridiske ekspert Dana Cole til VG Nett.

Mer om

  1. Michael Jackson

Flere artikler

  1. Juryen klar med Jackson-kjennelsen

  2. Ikke skyldig i barnemisbruk

  3. Juryen møtes igjen mandag: Jackson-dommen sendes direkte

  4. - Hvor er min sønn?

  5. Aktors sluttprosedyre: Michael Jackson er en alkoholisert serie-pedofil

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder