VANT ÅRETS NYKOMMER: Sigrid Raabe (21) fra Ålesund stakk av med seieren i kategorien "Årets nykommer". – Herregud, dette er sykt, sa hun fra scenen på en hvit, oppblåsbar svane. Foto: Frode Hansen VG

Sigrid (21) vant pris for årets nykommer

Norges største, unge artister er samlet for å hylle norsk musikk. Sigrid Raabe (21) vant prisen for årets nykommer, mens OnklP stakk av med kveldens gjeveste pris.

 • Marie Golimo Kingsrød

Artikkelen er over to år gammel

– Herregud, dette er sykt! Takk til alle som hører på, bandet mitt og teamet mitt. Dette er helt fantastisk. Tusen takk, sa Sigrid fra scenen.

De nominerte blant «årets nykommer» på årets store musikkfest P3 Gull var Hkeem, Sigrid, Kjartan Lauritzen, Amanda Delara og Linda Vidala. Blant alle de lovende artistene var det Sigrid Raabe (21) fra Ålesund som stakk av med seieren.

– Norsk musikk gjør det så sykt bra for tiden, så det er gøy å bare feire dette. Selvfølgelig er det veldig kult at jeg vant! Jeg har tatt meg fri i morgen, men ellers skal jeg kjøre på fremover og har mange planer, sa Raabe til VG etter showet.

Låten hennes «Sun» ble kåret til Ukas Urørt i 2013. Men hun slo for alvor gjennom med «Don't Kill My Vibe», som hun ga ut tidligere i år. BBC kåret sangen til den «hotteste låten i verden», noe som fikk fart på hennes internasjonale karrière.

I år er det første året Sigrid er nominert til P3 Gull, og hun ble nominert i alle kategoriene.

Les også: Tone stjal løperen på P3 Gull - se alle antrekkene!

VANT P3-PRISEN: OnklP vant årets P3-pris. Prisen ble delt ut av artisten Dagny. Foto: FRODE HANSEN, VG

– Dette er det sykeste

Pål Tøie, bedre kjent som OnklP, vant kveldens gjeveste pris; P3-prisen. Den gis til en musiker som har markert seg i løpet av det siste året.

– Tusen takk, dette er det sykeste. Wow, gratulerer til meg. Jeg ble catcha litt på senga her, sa han fra scenen.

Etter seieren sier OnklP til VG han ble veldig overrasket over å vinne:

– Dette er det råeste jeg har opplevd! Jeg ble veldig overrasket, og det er så kult. Jeg bare sto der oppe, stammet og så dum ut. Men nå har det begynt å gå opp for meg at jeg vant.

OnklP er nå aktuell med duetten «Fall» sammen med Sandra Lyng Haugen.

Les også: Sigrid Raabes USA-turné koster flesk

DELER UT PRISENE: De gjeve prisene på P3 Gull blir delt ut av Leo Ajkic og Live Nelvik. Foto: Frode Hansen VG

Karpe Diem er best live

For femte året på rad blir prisutdelingen P3 Gull arrangert, og denne gangen på Skur 13 i Oslo. De gjeve prisene er årets liveartist, årets låt og årets nykommer.

De nominerte i kategorien «årets liveartist» var Gabrielle, Karpe Diem, Kjartan Lauritzen, Sigrid og LÜT. Karpe Diem vant prisen.

– Tusen takk til alle som står og jobber foran, bak og ved siden av scenen. Takk for alle som jobber i uker, måneder og, i vårt tilfelle, år før konserten. Takk til alle som rydder etter konserten, og ikke minst tusen takk til alle som kommer på konserten, sier Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem på scenen når de tar imot prisen.

Rap-duoen er for tiden aktuell med traileren til den kommende filmen «Adjø Montebello».

SPESIELL LÅT: «Håper du har plass» vant årets låt. – Har et spesielt forhold til den sangen, sa Cezinando fra scenen. Foto: Frode Hansen VG

Cezinando vant årets låt

Prisen for årets låt ble sikret av Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent under artistnavnet Cezinando, med «Håper du har plass». I fjor ble han kåret til både Årets Urørt og Årets nykommer.

– Jeg vet at det finnes folk der ute som har et spesielt forhold til den sangen. Jeg får bilder av tatoveringer og slike ting, og jeg vil at folk skal vite at det gir meg et spesielt forhold til den sangen også, sa Cezinando fra scenen med tårer i øynene.

Da VG pratet med han på rød løper i kveld sa han at alle de nominerte var så flinke, at han ikke ville tenke på om han kom til å vinne.

– Uansett hvem som vinner i kveld, er det gledestårer, sa han til VG.

Flere artikler

 1. Ina Wroldsen fikk den gjeveste prisen under P3 Gull

 2. Feiret norsk musikk - dette er vinnerne

 3. P3-Christine får kritikk: – Hun har et habilitetsproblem

 4. Sigrid nominert til flest Spellemannpriser

 5. Spellemannprisen: Ruben vant årets låt: – Tror pappa hadde vært stolt

Fra andre aviser

 1. For første gang på 14 år er Årets Spellemann en kvinne

  Aftenposten
 2. Sigrid kåret til Årets Spelle­mann

  Fædrelandsvennen
 3. Sigrid mot Gabrielle i Spellemann-duell

  Bergens Tidende
 4. Første kvinnelige Spellemann på 14 år

  Fædrelandsvennen
 5. Warholm kåret til årets nykommer i verden

  Fædrelandsvennen
 6. Sigrid kan sikre seg fem Spellemannpriser

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder