Cyber couture

Med Internett som prøverom

RAMPELYS

OSLO/PARIS (VG) Franskmennene holder på sin haute couture. Mens den Paris-bosatte norske designeren Pia Myrvold (37) satser på cyber couture.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:15

Hun arbeider nå for å ha en kolleksjon klar til sommeren, og ved hjelp av cyber couture skal du kunne prøve hennes klær på nettet, på en virtuell modell. Ved å taste inn dine egne mål skal figuren endre seg slik at du får et inntrykk av hvordan klærne blir på deg.

- Jeg vet ikke om det vil være så veldig kommersielt, erkjenner Myrvold, men er mest opptatt av at det hun gjør skal være fremtidsrettet.

Pias univers

Myrvold har laget kolleksjoner av plastposer, av istykkerrevne klær og moderne datagrafikk. I fjor kom hun med en kolleksjon inspirert av samtidsmusikk. Nå arbeider hun altså stadig for å krysse grenser mellom design og Internett.

Hun har blant annet nettopp startet et nettsted som heter «Clothes as publishing», der hun har laget et univers med flere planeter som viser hennes ulike prosjekter og med linker til samarbeidspartnere.

- Da jeg begynte med Internett i 1994, var man i syndikatet livredde for hva nettet kunne bety for kopiering av designerklær. Men jeg mente at det er da ikke verre enn at man kan se motene på CNN samme dag. Jeg spreller nok i utkanten av det de andre designerne i syndikatet gjør, sier Myrvold, som likevel stadig er medlem av den fornemme samling designere i det franske motesyndikatet.

«Sensory Memory»