Tirsdag ble Elisabeth Andreassens ektemann bisatt foran en fullsatt kirke.: Bettan: – Jeg føler at hele Norge sørger med oss

Døtrene sang for faren

- Etter alle de fine reaksjonene jeg har fått, føler jeg at
hele Norge sørger med oss. Jeg er så stolt av de sterke døtrene våre.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I en fullsatt Ullern kirke hyllet Elsabeth Andreassen sin avdøde ektemann Tor, som ble bisatt tirsdag ettermiddag.

– Kjære elskede Tor, jeg var så sinnsykt lykkelig med deg. Du var en livsnyter og elsket å lage i stand fester, sa Elisabeth Andreassen.

Bettan og døtrene holdt en tale med mye varme og humor. Etterpå sang døtrene, Anna og Nora, «Ikke sov», som ble møtt med en lang og hjertelig applaus fra det fullsatte kirkerommet.

En rekke kjente mennesker kom til Ullern kirke tirsdag for å ta farvel med Tor Andreassen. Etter ønske fra døtrene, Anna og Nora, sang Eva Weel Skram «Vi lovar» i kirken.

Før bisettelsen var Sven Nordin og kona Torill blant de første som ankom kirken.

– Jeg vet ikke om noen snillere mann enn Tor. Han var sine venners venn. Lun og flott. Jeg var i herrelag med ham to dager før han døde og det er nesten ikke til å fatte at han er død, sier Sven Nordin til VG.

Skuespiller Nils Vogt kom sammen med kona Marianne i kirken.

OMSLAGET: Programmet for bisettelsen Foto:

– Jeg traff han bare to dager før han døde. Det var en veldig hyggelig kveld. Han var en utrolig vennskapelig fyr med glimt i øyet, sjarmerende og munter. Det er veldig trist at han er borte og jeg synes fryktelig synd på jentene hans, Bettan og de to døtrene, sier Vogt.

Bjarte Hjelmeland forteller at han hadde gleden av å være hyttenaboen til Andreassen på Brønnøya.

– En av mange – fantastisk mange – gleder var å få låne brygga hans! Han var en gentleman og en løve. Alltid snill med meg, forteller Hjelmeland.

Wenche Myhre kom alene til bisettelsen. Hun forteller at hun og mannen Elijas var mye sammen med Bettan og Tor.

–Vi kjente Tor så godt og han var en så utrolig god og snill mann. Vi møtte dem senest fort et par uker siden, sier Wenche Myhre.

Ole Paus sang «O, bli hos meg» i bisettelsen.

– Jeg er glad for å kunne være til nytte, sier beveget Ole Paus. Han minnes Tor Andreassen som en klok og fin mann.

Oppfordret til å komme i lyse klær

Bisettelsen av Bettans ektemann fant sted på årets lyseste dag. I dødsannonsen sist uke oppfordret familien de deltakende å komme i lyse klær. Tre timer før bisettelsen la Bettan ut et bilde av mannen på Facebook med tre hjerter.

Døde brått: Elisabeth Andreassen mistet ektemannen

Det var sist mandag, den 13. juni, Tor Andreassen døde brått av hjerteinnfarkt på parets hytte på Brønnøya. Bettan og Tor hadde da vært gift siden 1994, og folk som kjenner paret godt beskriver de som et par som sto sammen i tykt og tynt, og delte alt.

Noen dager etter dødsfallet skrev Bettan på sin Facebook-side:

«Min kjære Tor. For et ubeskrivelig savn. Vi skal ta vare på snekken din og oss i din ånd. Du ga oss alt som er verdt å ha i livet. Takk til alle som har vært innom oss i disse tøffe dagene. Takk til alle våre venner som stiller med fantastisk hjelp. En tsunami av kjærlighet strømmer over jentene og meg. En stor trøst at Tor var så elsket. We will aleays love you», skrev Bettan og la ved et bilde av seg selv og parets døtre Anna (21) og Nora (19).

Elisabeth Andreassen skal etter planen stå på scenen igjen allerede torsdag 30. juni på sommershowet «La Det Swinge» i Tønsberg, sammen med Hanne Krogh. I følge showets produsent Trygve Sundbø har Betta bestemt seg for å gjennomføre showet.

– Hun sier at det ville være helt i Tors ånd, nemlig at vi skal leve videre.

Saken oppdateres

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder