FLASHET PUPPEN: Sophie Elise skriver at hun viste puppen fordi hun er lei av kroppsfokus på kvinner. Foto: Lisa Bjorheim , 730.no

Sophie Elise forklarer puppestunt på bloggen

Dagbladet-redaktør: Topp at hun bruker mediemakten sin

Superblogger Sophie Elise droppet BH-en og viste puppen på Vixen Blog Awards. Nå reagerer hun på tilbakemeldingene hun har fått etter puppestuntet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Under utdelingen vant 21-åringen pris for både Årets blogger og Folkets favoritt. Da hun entret scenen for å ta imot prisen, ble den fullsatte salen vitne til at bloggeren viste brystvorten.

Reaksjonene på puppestuntet til bloggeren har ikke gått upåaktet hen og har vært den store snakkisen i sosiale medier det siste døgnet.

Lørdag har superbloggeren lagt ut et innlegg på bloggen sin hvor hun forklarer mer utførlig hvorfor hun valgte å gi publikum en visning av puppen sin, og hvordan hun har opplevd tilbakemeldingene.

Les også: Sophie Elise er singel

«Jeg ble provosert av å lese alle nedlatende kommentarer. Det ble også framstilt i media som «droppet bh - vant likevel» som om de to skulle ha noen sammenheng», skriver hun på bloggen.

VANT: Sophie Elise mottok to prisen under Vixen Blogawards. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

Dagbladet publiserte lørdag kveld en sak hvor de hadde tittelen «Sophie Elise droppet BH-en, men kom ikke tomhendt hjem».

Avisen har senere valgt å endre tittelen.

– Vi valgte å endre tittelen så den ikke skulle kunne misforstås. Utover det synes vi det er topp hvis Sophie Elise bruker sin mediemakt til å gjøre som feminister har gjort siden 1970-tallet, sier fungerende nyhetsredaktør Hilde Schjerve i Dagbladet til VG.

Sophie Elises ekskjæreste: – Håper vi finner tilbake til hverandre

Lei av kvinnefokus

21-åringen skriver at hun ikke angrer på at hun viste puppen, og at hun ikke gjorde det fordi hun ønsket oppmerksomhet rundt seg som person, heller rundt et tema hun synes er viktig.

«Dette er noe jeg gjorde fordi jeg er lei av det evige fokuset på kroppen til kvinnene som møter opp på prisutdelinger, og ellers i arbeidslivet. Mens mannen? Han får være. Hun viste kløft/hun hadde rumpa bar/hun droppet bh som om det skulle ha noe å si for hva man presterer ellers. Som om det skulle gjøre det overraskende at jeg fikk en pris», skriver hun på bloggen sin.

Ærlig: Viser hvordan kroppen egentlig ser ut

Sophie Elise mener hun fremdeles har til gode å lese om en manns kropp eller en manns antrekk på store hendelser, og henviser til både Vixen og Nobels Fredspris.

«Jeg prøvde vel bare å gjøre en tydeligvis «stor greie» til litt mindre farlig, litt mindre stor greie og litt mer avslappet. Om jeg klarte det? Nei.»

Les også: Kåret til mektigste kvinne i norske medier

VG har snakket med Sophie Elises manager lørdag kveld, men bloggeren ønsker ikke å kommentere saken utover det hun har uttalt i blogginnlegget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder