Kjærligheten blomstrer - disse giftet seg i 2014

2014 har vært et godt år for kjendispar verden over, og flere har tatt steget inn i ekteskapet – eller planlegger å gjøre det.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Idol»-artisten Gaute Ormåsen beviste at «kjærlighet er mer enn forelskelse» når han i mai giftet seg med Marie Enoksen i Arendal. Paret var sammen i ni år før de tok steget inn i ekteskapet.

Til full jubel og ballongfest i Gamle Aker kirke sa skuespillerparet Trond Fausa Aurvåg og Lena Kristin Ellingsen sine ja til hverandre i august. På gjestelisten var kjente navn som Steinar Sagen, Pia Tjelta, Henriette Steenstrup, Jon Øigarden og Mariann Saastad Ottesen.

I mairingte bryllupsklokkene for fotballspiller John Arne Riise og Louise Angelica Markussen i Nordberg kirke. Det var et storfornøyd par som møtte pressen etter vielsen.

– Det føles helt fantastisk! Tårene bare sprutet, jeg klarte ikke å stoppe, sa en rørt og glad Riise til VG.

VGTV-seere kunne i tiden før bryllupet følge planleggingen i serien «Riise+Louise».

I apriLgiftet Jenny Skavlan og Thomas «Fingern» Gullestad seg i Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo. Etter seks år sammen valgte de å smis i hymens lenker til toner fra Maria Mena.

Modell Isabel Ødegård og skuespiller-kjekkas Christian Skolmen sa sine ja til hverandre i Ormøya Kirke i august. Det var et rørt brudepar som møtte pressen etter vielsen.

– Jeg ble veldig rørt når jeg så Isabel, og det var et fantastisk øyeblikk. Kjolen var helt nydelig.

Etter vielsen gikk festen videre til Petter Stordalens luksushotell The Thief.

Også i de internasjonale rekker har flere valgt å ta forholdet et steg videre.

I september ble Hollywoods kanskje mest ettertraktede ungkar tatt av markedet. George Clooney og menneskerettighetsadvokat Amal Alamuddin giftet seg i en privat seremoni i Venezia, på det luksuriøse hotellet Aman.

Stjerneparet Brad Pitt og Angelina Jolie ble smidd i Hymens lenker i august – i en liten seremoni i Frankrike. Hollywood-paret, som er blant verdens mest omtalte, sa lenge at de ikke hadde planer om å formalisere forholdet med å gifte seg, men har de siste årene begge hintet om at et ekteskap kan ligge i kortene.

Paret forlovet seg i 2012, og barna har fått være med å planlegge bryllupet. De eldste sønnene Maddox (10) og Pax (7) fulgte Angelina ned midtgangen. Døtrene Zahara (7) og Vivienne (5) spredte blomsterblader i vielsen. Shiloh (8) og Knox (5) var foreldrenes ringbærere.

Etter nesten en uke med heidundrende vorspiel i Paris sa Kanye West og Kim Kardashian West ja til hverandre i Firenze, Italia. Hele familien var til stede, og bruden ble fulgt ned midtgangen av stefaren Bruce Jenner.

Det var strenge regler for gjestene som ikke fikk lov til å snakke om bryllupet, og de tillot heller ingen til å ha med telefonene sine.

På nyttårsaften tok «The Big Bang Theory»-stjernen Kaley Cuoco-Sweeting og tennisspilleren Ryan Sweeting steget inn i ekteskapet i California.

«Yep :) #thesweetings @ryansweeting», skrev Cuoco på sin Instagram-profil, hvor hun også delte bilde fra vielsen. Cuocu giftet seg i en lyserosa Vera Wang tyllkjole.

Paret forlovet seg i september i fjor etter kun tre måneder sammen.

Det er ikke alle som har tatt steget inn i ekteskapet – men flere har forlovet seg, og er dermed på god vei.

I august røpet Steinar Sagen (39) at han hadde forlovet seg med kjæresten Cathrine Eide. Sagen skal ha stilt spørsmålet på et fjell i Cape Town – og de begge gleder seg til å bli mann og kone.

I juli gikk Torstein Sødal ned på kne og fridde til artistkjæresten Maria Arredondo under en ferietur i Danmark. Hun svarte ja. Arredondo skal ha blitt overrasket over frieriet.

Skuespiller Mariann Hole og kjæresten Eigil Langmark la i januar ut et bilde på Instagram, der hun hadde fått en ring på fingeren: «I liked it, so I put a ring on in», m skrev Langmark under bildet.

TV-profil Per Sundnes overrasket samboeren Tore Lenngren med forlovelsesringer i Aruba februar. Med hashtagen #Engaged og et bilde av seg selv og to hender med hver sin ring fortalte Sundnes sine 5000 følgere at han var forlovet.

FORLOVET: Det var en overrasket Sofia Hellqvist som i sommer sa ja til svenskeprinsen Carl Philip. Foto:Claudio Bresciani,NTB scanpix

Et frieri som preget flere nordiske medier i sommer var forlovelsen mellom prins Carl Philip og kjæresten Sofia Hellqvist. Det var det svenske hoffet som avslørte nyheten – og de skrev også at bryllupet er lagt til neste sommer.

Popstjernen Christina Aguilera fikk i år den ultimate kjærlighetserklæringen fra kjæresten Matthew Rutler på valentinsdagen – en ring på fingeren. Hun annonserte forlovelsen på sin egen Facebook-side ved å legge ut et bilde av ringen.

Hollywood-stjernen Cameron Diaz skal i desember ha forlovet seg med rockeren Benji Madden. Paret har ennå ikke kommentert nyheten selv.

Johnny Depp og 23 år yngre Amber Heard skal i januar ha tatt forholdet steget videre, og forlovet seg. Paret møttes på filmsettet til «The Rum Diary» i 2011, men det tok et år før Depp bekreftet at de var kjærester.

SA JA: Courteney Cox og Johnny McDaid annonserte forlovelsen på Twitter. Foto:,Getty Images for Bombay Sapphire

«Friends»-stjernen Courteney Cox forlovet seg i juni med Snow Patrol-gitarist Johnny McDaid. De begge annonserte forlovelsen på Twitter.

«House of Cards»-stjernen Robin Wright sa i januar ja til skuespillerkjæresten Ben Foster. De har vært et par i tre år.

Mötley Crüe-trommisen Tommy Lee har vært gift tre ganger – i februar forlovet han seg på nytt, denne gangen med 21 år yngre Sofia Toufa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder