PÅ SJØEN: Anne Kat. Hærland er med på Jarle Andhøys nyeste seilas. Foto:Wild Vikings,

Anne Kat. Hærland med på ny Berserk-ekspedisjon

Med på tokt er er også gitarist og låtskriver Petter Baarli

Eventyreren Jarle Andhøy (37) har lagt ut på en
ny seilas, og denne gangen har han med seg komiker Anne Kat. Hærland (42).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Talsmann for ekspedisjonen, Christian «Fossern» Foss, bekrefter overfor VG at Berserk er på nytt seilas mot Antarktis.

– Jeg kan opplyse at Anne Kat. Hærland og Petter Baarli er med. Jeg har snakket med dem. De sier det står bra til, sier «Fossern» til VG.

KLAR FOR TUR: Anne Kat. Hærland. Foto:PRIVAT,

Ekspedisjonen har vært under planlegging i over ett halvt år, og besetningen reiste fra Norge for noen uker siden.

Til vanlig jobber Hærland som komiker, programleder og kokebokforfatter, men nå befinner hun seg til sjøs med eventyreren Andhøy.

– For meg består kunsten å leve i en miks mellom å slippe taket og å holde fast. Det er det jeg driver med akkurat nå. Jeg lever. Og jeg er naturligvis innforstått med risikoen involvert i det å leve, forteller 42-åringen selv til VG.

– Bare å rocke på

Også rocker Petter Baarli (49), mest kjent som kjederøykende og ølglad rocker – med bakgrunn som gitarist i Backstreet Girls og som tidligere bandkollega for den avdøde legenden Joachim «Jokke» Nielsen – er om bord.

– Det er ingen vits i å surmule. Her er det bare å rocke på med Pirate Penguins!

I 2013 forklarte Andhøy i et intervju med Dagbladet at han var ihuga Jokke-fan i ungdommen, og at det var et stort øyeblikk da han som ung skoleavis-skribent fikk et møte med sin store helt. Andhøy ble senere stor tilhenger av Baarli.

PÅ EKSPEDISJON: Anne Kat. Hærland (i midten med hette) og Petter Baarli (fremst) er for tiden i Antarktis sammen med Jarle Andhøy og resten av besetningen. Foto:Wild Vikings,

– Jeg var fan av Petter Baarli, Petter «Pogo», «Kula» og Co. Seinere så er det blitt mine venner. Når et band bestående av folka fra Jokke og Backstreet, må det bare bli bra, uttalte Andhøy til Dagbladet.

TV-program

Besetningen på ekspedisjonen til Antarktis består etter det VG erfarer i tillegg til Andhøy, Hærland og Baarli av Rune «Supern» Olsgaard.

Etter alt å dømme kommer vinterens ekspedisjon å resultere i et TV-program som vil sendes på TVNorge.

Jarle Andøy har vinter vært aktuell med TV-programmet «Jakten på Berserk», hvor han og hans mannskap dro tilbake til Sørishavet for å prøve å finne svar på hva som skjedde da Berserk forsvant i 2011. Seilbåten og mannskapet på tre – Tom Gisle Bellika (36), Robert Skaanes (34) og Leonard J. Banks (32) – er aldri blitt funnet.

Etter turen i 2011 ble Andhøy anmeldt av anmeldt av Norsk Polarinstitutt i 2012.

ÅRETS EKSPEDISJON: Berserk er på nytt lagt ut på seilas. Foto:Wild Vikings,

Siden har Jarle Andhøy anket saken flere ganger, senest etter en dom i Hålogaland lagmannsrett i november i fjor. Der ble han dømt til å betale 45.000 kroner i bot, noe Andhøy i etterkant uttalte var tilfredsstillende – selv om han trakk frem det han mente var selvmotsigelser i dommen.

– På grunn av selvmotsigelsen, som på den ene side gir meg retten til å seile på åpent hav, men på den annen side forsøker begrense navigasjonen til en statsløs kyst, vil dommen ankes til høyesterett, uttalte han til VG.

13. februar i år godtok Høyesterett Andhøys anke over dommen i Hålogaland lagmannsrett. Dermed blir den behandlet i landets høyeste rettsinstans i løpet av året. Datoen er ikke bestemt.

Jarle Andhøy har tidligere hatt med den populære gjengen fra «Tangerudbakken» på seilas. 37-åringen ble i 2009 belønnet med TV-prisen Gullruten for «Berserk gjennom Nordvestpassasjen» i kategorien beste dokusåpe.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder