SATSER I UTLANDET: Marcus og Martinus tar videregående som privatister, og er nå i USA for å spille inn musikkvideo. Foto: Privat

Marcus og Martinus fortsetter skolegangen med pappa som lærer

– Vi vil satse, sier Marcus og Martinus til VG. Mens 16-åringer landet over de siste ukene har strømmet tilbake til skolegården, er duoen i LA for å spille inn ny musikk. Nå vil de erobre verden.

 • Maren Wilberg Rostad

Artikkelen er over ett år gammel

– Det føles kanskje litt rart å ikke skulle gå på vanlig skole, men det hadde blitt veldig vanskelig for oss å få det til på grunn av fraværsgrensen når vi reiser så mye som vi gjør, forteller Marcus Gunnarsen (16) til VG.

les også

Marcus og Martinus vant internasjonal musikkpris

Marcus og Martinus Gunnarsen (16), bedre kjent som duoen Marcus og Martinus, har etter ti års skolegang bestemt seg for å ta videregående som privatister.

Går opp som privatister

– De vil fortsette skolegangen, men setter seg ikke i det vanlige klasserommet, sier Marte Schei, som jobber i management-teamet til guttene.

– Vi har jo ikke sluttet på skolen, men må lære oss pensumet på en annen måte. Vi skal ta to fag i året, skriver Marcus og Martinus i en e-post til VG.

Sekstenåringene starter med matte og naturfag, og går opp som privatister. Samtidig som de studerer vil de reise og jobbe med musikken.

les også

Marcus og Martinus’ lillesøster i brødrenes fotspor

– Pappa og skolen lager et slags opplegg sammen, det blir tilpasset slik at det passer med når vi har konserter, er i studio eller gjør annet som har med musikken å gjøre.

Tvillingene understreker at utdannelse er veldig viktig for dem, og selv om det er musikken de satser på nå, legger de ikke skolegangen på hyllen.

– Pappa er jo lærer, så skole er viktig for oss.

– Og så er det jo gøy, noen ganger. Vi har hatt en veldig kul klasse og bra lærere, så kommer til å savne alle.

Fokus på musikken

16-åringene vil bruke mer enn tre år på videregående-utdannelsen. Musikken tar tid.

Forrige uke kom de hjem fra New York, der de har jobbet med ny musikk sammen med produsenten Tayla Parx. Parxs har tidligere skrevet musikk sammen med artister som Demi Lovato, Rihanna, Nicki Minaj og Jason Derulo.

les også

Marcus og Martinus på turné med Jason Derulo

I høst skal guttene virkelig få prøvd seg på stjernelivet, da reiser de nemligpå turné med Jason Derulo. De er invitert som «special guests», og vil delta på seksten av Derulos konserter i Europa.

Les også: Marcus og Martinus på turné med Jason Derulo.

Lørdag avsluttet duoen «Moments»-turneen i Kristiansand. Søndag fløy de videre til Los Angeles der de skal spille inn musikkvideo. Når den nye musikken blir sluppet er foreløpig ikke fastsatt, men ifølge Schei vil det bli i løpet av 2018.

Skriver også selv

Marcus og Martinus forteller at de er med involvert i låtskrivingen nå, i forhold til tidligere.

– Det syns vi er kjempegøy. Vi får lov til å være mer kreative og delta mer i prosessen. Vi er mye mer med på låtene fra start nå. Før bare sang vi det vi fikk beskjed om da vi kom studio. Det er helt annerledes nå. Sangene blir mye mer våre.

Ingen festing

Og om det virkelig store gjennombruddet skulle komme, er de ikke redd for å falle i fellen som så mange andre barnestjerner har gjort. Duoen holder seg nemlig langt unna rusmidler, ikke engang energidrikker rører de.

– Nei, er du gal, det er jo laget av skumle ting, visste du ikke det, fniser de i kor.

FOTBALLSPILLERE: Marcus og Martinus var begge til stede på Norway Cup i sommer. Foto: Odin Jæger

Ved siden av skole og jobb er det sport som interesserer gutta. Begge er fotballinteressert, og har spilt fotball selv i mange år. De ble senest sett på banen under årets Norway Cup.

Mer om

 1. Musikk
 2. Jason Derulo
 3. Eksamen
 4. Skole
 5. Marcus & Martinus

Flere artikler

 1. Marcus og Martinus på turné med Jason Derulo

 2. Marcus & Martinus (18): Nei til alkohol og kjærester

 3. Marcus og Martinus fylte 18: Fikk lappen på dagen

 4. Matoma: – Jeg tenkte «fytti katta, så kult det må være å stå foran så mange og spille»

 5. Alejandro Fuentes: – Jeg trenger motvekt i livet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder