Påkjørt av fyllekjører

Liza Marklund og ektemannen sendt på sykehus

STOCKHOLM (VG) Krimforfatteren Liza Marklund (41) ble i forrige uke påkjørt av en fyllekjører.

  • Ingar Johnsrud

Artikkelen er over 16 år gammel

«Vi hadde stoppet bilen ved et fotgjengerfelt for å slippe over en syklist, da fyllekjøreren braste rett inn i oss bakfra», skriver Marklund i en kronikk i Aftonbladet i dag.

Sammenstøtet var så kraftig at Marklunds bil ble dyttet flere meter fremover, og både hun og ektemannen ble kastet mot dashbordet.

«Fronten på fyllekjørerens bil ble most», skriver hun i kronikken.

Etter at politiet kom og fyllekjøreren hadde blåst, og blitt pågrepet, fikk ekteparet bestemt beskjed om å reise til sykehus, for å undersøke om de hadde pådratt seg alvorlige skader i sammenstøtet.

Suksessforfatteren og feministen er en av Aftonbladets faste kronikører. Sammen med vennen, forfatteren Jan Guillou, eier hun det svenske forlaget Piratforlaget, som blant annet gir ut Anne Holt, Unni Lindell og Leif GW Persson i Sverige.

Måtte vente

I likhet med i Norge pågår det også i Sverige en debatt om standarden på helsevesenet. Videre i kronikken skildrer Marklund hvordan ekteparet, ved et av Nord-Europas største akuttmottak, Södersjukhuset i Stockholm, fikk beskjed om at de ikke kunne vente seg noe hjelp før dagen etter. Til tross for at begge var mørbanket og fortumlet.

«Vanlige små trafikkulykker har man ikke lenger tid til i det svenske helsevesenet. Dagen etter måtte vi reise ned på helsestasjonen i stedet, men det var ingen fare med oss», skriver hun.

Marklund avslutter kronikken med å peke på en annen aktuell diskusjon i Sverige, hvordan menn og kvinner blir ulikt behandlet av helsevesenet.

«Da jeg og mannen min gikk til hver vår lege på helsestasjonen, etter å ha vært med på samme bilkrasj, og hadde samme symptomer, hva skjedde da? Jo, maken ble sendt på røntgen. Jeg ble oppfordret til å ta en smertestillende.»

Flere artikler

  1. Liza Marklunds USA-serie faller på plass

  2. Madeleine: Fra partyprinsesse til mammaperm

  3. Sverige: 22 forskere mener strategien har mislyktes

  4. Julegaver rotet vekk i julerushet hos SAS

  5. Zlatan får kraftig tyn etter kvinnefotball-uttalelser

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder