SAVNET: Michael Nyqvist gikk bort for ett år siden. Skuespilleren døde av kreft. Foto: Arthur Mola / TT / NTB scanpix

Åpner opp om pappa Michael Nyqvists død: – Kan ikke forstå at du er borte

les også

Angelina sjarmerte musikklegenden

Ett år etter Michael Nyqvists (56) død, bryter datteren Ellen Nyqvist (27) tausheten.

For ett år siden døde en av Sverige mest profilerte skuespillere, Michael Nyquist, av kreft. «Millenium»-skuespilleren etterlot seg kona Catharina og barna Ellen og Arthur Nyqvist (22).

Les også: Skuespiller Michael Nyqvist er død.

les også

Joe Jackson er død

På dagen ett år siden farens bortgang, 27. juni, la datteren ut en rørende hilsen til faren på sin egen Instagram-profil, melder Expressen.

I innlegget skriver hun blant annet:

– Ett år i dag pappa. Jeg venter fortsatt på at du skal komme hjem fra en jobbreise. Jeg skal møte deg i gangen når du kommer. Vi har virkelig savnet hverandre, denne gangen har det vært en lang og slitsom reise, og vi har så mye å snakke om.

Datteren beskriver en stor sorg og et intenst savn etter faren. Hun skriver at hun iblant tror hun ser ham på gaten.

Michael Nyqvist ble rammet av lungekreft for omkring to år siden. Han fortsatte likevel å jobbe frem til den siste tiden.

les også

Expressen: Gunilla Persson tiltalt

Nyqvist er kjent fra en rekke store filmer som «Så som i himmelen», «Millenium» og internasjonale storfilmer som «Mission Impossible».

Skuespilleren vant den svenske Amanda-prisen, Guldbaggen, flere ganger. Den første fikk han i 2003 for Beste mannlige hovedrolle i «Grabben i graven bredvid – om kjærlighet, kjøttboller og en kirkegård», og den andre fikk han nå i januar, for Beste mannlige birolle i Pernilla Augusts «Den allvarsamma leken».

Skrev om vanskelig barndom

Nyqvist var også forfatter. I 2010 ga han ut boken «Når barnet har lagt seg», som VGs anmelder ga 5 på terningen og beskrev som en «sår, ærlig og svært gripende fortelling om oppvekst og jakten på sitt opphav.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder