Forfallen Schau ute av laboratoriet

(VG Nett) Kristopher Schau ble mottatt som en helt og stjerne etter å ha latt seg forfalle i en uke.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Flere hundre fans nesten sperret at Karl Johans gate i Oslo for å ta i mot Kristopher Schau da han kom ut av laboratoriet ved 17.30-tiden fredag.

Deretter ble han kjørt i politieskorte til NRK på Marienlyst for å være gjest hos Fredrik Skavlan sammen med Liv Ullmann og Per-Kristian Foss.

Synlig forfall

Kristopher Schau har levd i et utstillingsvindu. Han har spist så mye fett og sukker som han bare kunne. Han har drukket cola, melk og fløte. Han har ikke vasket seg, og han ble påført lus. Han har rapet og spydd, og han har gjort sitt fornødne bak en meterhøy pappvegg.

Han ble bivånet fra publikum på gaten utenfor, alt han sa og gjorde ble kringkastet på TV, radio og internett.

Hvorfor gjorde han det?

-Nå som alle bruker så mye tid på å holde seg i form, ville vi se hvor langt man kunne gå motsatt vei, forklarte en sliten Schau da det hele var over.

-Jeg er veldig glad, men alle innvoller er kjempemisfornøyde, sa Schau.

De hvite klærne er ikke lenger hvite, og forfallet kan nå ses på magen hans. Schau la på seg seks kilo på en uke, og veide 101,3 kilo da han kom ut..

Ville bare dusje

Det er ikke lett å forstå hvorfor noen frivillig vil utsette seg for det Kristopher Schau har gjort. Selv hevder han det var et eksperiment, som han har lært mye av.

Hva skjer for eksempel om man spiser 17 speilegg? Schau lærte at kolesterolnivået steg mer enn legen trodde var mulig. Da han drakk en liter espressokaffe, lærte han hvor fort og hvor høyt blodtrykket steg.

Men det kostet. Han var konstant mett hele tiden, han fikk ikke sove i fred, han måtte begynne å røyke og han følte seg ensom. Da han drakk en liter kremfølte fikk han magekrampe, og lege holdt på å sende ham sykehus.

-Ville du ha gjort dette uten legetilsyn?

-Jeg ville gjort det, men jeg tviler på at NRK ville latt meg få lov, sa Schau fredag kveld.

-Nå skal jeg dusje lenge. Jeg skal bruke alt varmtvannet, så skal jeg ringe på hos naboen og be om få dusje hos han. Og så gleder jeg meg utrolig til å være sulten igjen, sa han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder