ET LYKKELIGERE ØYEBLIKK: Her er ekteparet Cosby avbildet under litt lysere omstendigheter i 2014. Nå er Bill Cosby funnet skyldig i en rekke overgrep, noe kona Camille Cosby er rasende for. Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

Bill Cosbys kone rykker ut med støtte til mannen

For første gang har overgrepsdømte Bill Cosbys kone, Camille Cosby, kommentert at mannen ble funnet skyldig i den alvorlige overgrepssaken mot han.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over to år gammel

Det melder nyhetsbyrået Ap.

Ifølge nyhetsbyrået kaller Camille Cosby utfallet for en tragedie som må rettes opp. «Avgjørelsen er ikke et resultat av ekte rettferdighet, men av en folkedomstol og et pøbelvelde (mob justice, red. anm.)», skriver hun.

Kvinnen som har stått i spissen for anklagerne mot Bill Cosby, Andrea Constand, blir kalt en løgner i uttalelsen fra Camille Cosby, melder Ap. Nå ber Camille Cosby politiet om å etterforske Andrea Constand.

les også

Funnet skyldig - risikerer inntil 30 års fengsel

Sist uke ble Bill Cosby (80) funnet skyldig i en rekke seksuelle overgrep mot flere kvinner. Han befinner seg nå i husarrest inntil straffeutmålingen er klar. Cosby kan bli dømt til fengsel resten av livet, men juridiske eksperter sier samtidig at det er en reell mulighet for at han aldri vil bli fengslet, ifølge CNN.

Hovedårsaken er at forsvarerne hans har planlagt å anke avgjørelsen, sannsynligvis på bakgrunn av beslutningen om at fem andre vitner fikk komme med sin historie i forkant, noe som kan ha påvirket juryen, ifølge Joey Jackson, juridisk analytiker i CNN.

les også

Bill Cosby i husarrest - kan slippe fengsel

I sin uttalelse, fremdeles ifølge Ap, sammenligner Camille Cosby kvinnene som har anklaget hennes mann med lynsjmobben som i 1955 regelrett lynsjet den 14 år gamle svarte gutten Emmett Till fordi han skal ha flørtet med en hvit kvinne.

Disse beskyldningene viste seg senere ikke å stemme.

Om lag 60 kvinner hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av den folkekjære komikeren i løpet av en periode fra midten av 1960-tallet og fram til 2000-tallet. De langt fleste av sakene er imidlertid foreldet.

Les også

Mer om

  1. Bill Cosby
  2. Overgrep

Flere artikler

  1. Bill Cosby i husarrest - kan slippe fengsel

  2. Cosby-krav blankt avvist - nå venter straffen

  3. Funnet skyldig - risikerer inntil 30 års fengsel

  4. Cosby-dommen er ventet i dag

  5. Fem nye kvinner får vitne mot Bill Cosby

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder