I TRØBBEL: Skuespiller Lori Loughlin (54). Foto: SMXRF/starmaxinc.com / Starmax

TV-kjempe bryter med svindeltiltalt skuespiller

Hallmark stopper alle prosjekter med Lori Loughlin (54), som denne uken betalte et millionbeløp for å slippe ut av varetekt i forbindelse med tidenes største korrupsjonsskandale på amerikanske skoler.

 • Erlend Fernandez Stedding
 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over ett år gammel

I en pressemelding fra Hallmark-eieren Crown Media heter det blant annet at selskapet ikke lenger jobber med Loughlin, og har stoppet alle programmene med skuespilleren på kanalene til Crown Media Family Network.

Alle fremtidige produksjoner hun jobber med er også stoppet.

Det eneste unntaket er «When calls the heart», som hadde sesongpremiere forrige uke og fikk tidenes beste mottagelse i seriens historie. Neste episode er foreløpig fjernet fra sendeskjemaet, men er ifølge amerikanske Deadline bare satt på vent. Spørsmålet nå er om Loughlin skal skrives ut av serien og noen av episodene spilles inn på nytt, melder amerikanske medier.

Netflix har foreløpig ikke uttalt om de kommer til å foreta seg noe med «Fuller House», der Loughlin også er sentral, som er ventet å gå inn i en femte sesong.

Torsdag ble det også kjent at kosmetikgiganten Sephoara bryter samarbeidet med Loughlins datter Olivia Jade, som har promotert sminkeprodukter i sosialie medier.

Overga seg til FBI

Loughlin overga seg til FBI onsdag etter å ha kommet fra innspilling i Vancouver.

Dommer Steven Kim satte en kausjon på én million dollar, over åtte millioner kroner, på TV-stjernen.

Dette betalte Loughlin kort etter høringen i Los Angeles, melder Huffington Post.

Skuespilleren kan ifølge nettstedet reise tilbake til Vancouver for å jobbe. Hun skal imidlertid være pålagt å levere inn passet sitt på et senere tidspunkt. Neste høring er i Boston 29. mars.

Også tiltalt«Frustrert frue»-skuespiller arrestert

Dommeren satte også en tilsvarende kausjon på skuespillerens ektemann, motedesigner Mossimo Giannulli (55), som også er tiltalt. Han ble pågrepet dagen før og møtte til høring før kona hadde returnert hjem fra Canada.

Fått med degDette har skjedd med «Under samme tak»-stjernene

Stjerneparet, som skal ha betalt om lag tre millioner kroner for å sikre sine to døtre plass i rolaget til University of Southern California, fikk tillatelse fra dommeren til å sette huset sitt som sikkerhet for kausjonsutbetalingen.

Loughlin klarte å ta seg inn i rettsbygningen i Los Angeles uten å bli avbildet av presse. Nyhetsbyrået Reuters formidler tegning av tiltalte i vitneboksen (artikkelen fortsetter under):

Foto: Stringer . / X80002

Loughlin og ektemannen er blant 50 rike amerikanere som er tiltalt for å ha brukt ulovlige metoder i opptakene til flere universiteter og skoler, blant annet ved hjelp av bestikkelser. Tiltalene går også ut på at flere eksamener før opptak skal være utført av en annen enn studentene selv. Saken har fått navnet «Operation Varsity Blues».

Også skuespiller Felicity Huffman (56), kjent fra «Frustrerte fruer», er tiltalt.

Huffman så svært redusert ut da hun onsdag møtte opp til høring i retten – etter først å ha fått utstedt en arrestordre på seg fra bevæpnede FBI-agenter som oppsøkte henne hjemme. Huffman skal ha betalt store summer under dekke av å være veldedighetsgave for angivelig å sikre sin eldste datter plass på et eliteuniversitet.

Blant skolene som er involvert i skandalen, er Georgetown University, Stanford University, University of San Diego, USC, University of Texas, Wake Forest, Yale og UCLA. Enkelte foreldre skal ha betalt opp mot 50 millioner kroner for å få sine håpefulle inn på de mest prestisjefylte skolene.

Ingen universiteter eller studenter er tiltalt i saken.

Flere artikler

 1. Svindeltiltalt TV-stjerne løslatt for millionkausjon

 2. «Frustrerte fruer»-stjernen arrestert – sterkt preget i retten

 3. TV-stjernene Felicity Huffman og Lori Loughlin kan bli dømt til fengsel

 4. College-skandalen: Siktet for hvitvasking

 5. Lori Loughlin erklærer seg ikke skyldig – risikerer opp til 40 års fengsel

Fra andre aviser

 1. «Frustrerte fruer»-skuespiller møtte i retten tiltalt for å ha betalt bestikkelser

  Aftenposten
 2. Skuespillerne jukset for å få barna inn på eliteskoler. Nå kommer TV-serien.

  Aftenposten
 3. Foreldrene i opptaksjuks-skandalen er tiltalt for hvitvasking

  Aftenposten
 4. Stor korrupsjonssak rulles opp ved amerikanske universiteter

  Aftenposten
 5. Huffman erkjenner straffskyld for bestikkelser

  Aftenposten
 6. Påtalemyndigheten tror Smollett er skyldig selv om siktelsen mot ham er frafalt

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder