NY REKORD: «Game of Thrones» er en gullgruve for HBO, og setter stadig nye rekorder.

NY REKORD: «Game of Thrones» er en gullgruve for HBO, og setter stadig nye rekorder. Foto: Helen Sloan / TT NYHETSBYRÅN

«Game of Thrones» satte ny amerikansk seerrekord

17,8 millioner mennesker har sett den siste episoden av suksess-serien i USA.

Natt til mandag slapp HBO den tredje episoden av totalt seks i den aller siste sesongen av «Game of Thrones». Reaksjonene har ikke uteblitt, og i sosiale medier spekuleres det heftig rundt de ulike karakterenes skjebner.

Tirsdag ble det kjent at det har kostet svimlende 750 millioner kroner å produsere den siste sesongen av serien. Men til gjengjeld har de seerne med seg. Den siste episoden har i skrivende stund blitt sett av 17,8 millioner seere i USA, melder HBO, ifølge CNN.

Sett denne? Se hvordan det artet seg da skuespiller Kristoffer Hivju og kona møtte opp på Game of Thrones premieren på Colosseum kino.

Dette er ny amerikansk rekord, tett fulgt av sesongpremieren, som ble sett av 17,4 millioner mennesker.

Den ferskeste episoden, som har tittelen «The Long Night (Den lange natten)», er med sine 82 minutter også den lengste i serien til nå. Episoden krevde blant annet 11 ukers filming på kveld og natt i Nord-Irland, der de fleste av opptakene er gjort.

les også

Maisie Williams om tvisten i episode 3: – Jeg trodde alle ville hate det

Verdt å nevne er at sesongpremieren, som ble tilgjengelig 14. april, totalt er sett av mer enn 38 millioner seere på lineære og digitale plattformer. Dette opplyser HBO tirsdag.

Samme dag anslår også Hollywood Reporter at serien med sine totalt åtte sesonger har en samlet verdi på 8,6 milliarder kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder