HAR GÅTT BORT: Skuespiller Morten Røhrt ble 64 år gammel. Her fotografert i Teaterkjeller`n i 2018 under vandreforestillingen «Deilige gamle teater», som han selv hadde laget. Foto: Marte Kristiansen, Oslo Nye Teater

Skuespiller Morten Røhrt (64) er død - Et nydelig menneske

Skuespilleren Morten Røhrt har gått bort, 64 år gammel. Mange kolleger er i sorg.

Morten Røhrt døde uventet i sitt hjem natt til lørdag 31. mars. Det skriver Oslo Nye Teater i en pressemelding.

Røhrt har i en årrekke vært ansatt ved teatret, som bekrefter dødsfallet overfor VG.

– Jeg kan bekrefte at han døde i helgen. Han er en av våre kjære skuespillere og dette er fryktelig leit. Våre tanker går til familien, sier informasjonssjef Margareta Magnus Myhre, til VG.

– Morten etterlater seg et stort savn og tomrom, står det i en pressemelding fra Oslo Nye Teater.

Skuespilleren jobbet for tiden med stykket «Deilige gamle teater», som han hadde laget selv, sammen med Bentein Baardson på regi. Stykket skulle opp for tredje gang.

– Det er en vandreforestilling som har gått på Centralteatret. En hyllest til teaterlivet, hvor han brukte erfaringer fra sitt eget liv på teater, sier Magnus Myhre.

– Vi takker Morten Røhrt for sitt store talent, hans teaterkunnskap og engasjement. Han vil bli dypt savnet av alle på teatret og et stort publikum.

Skuespillerkollega Bjarte Hjelmeland omtaler også skuespillerens bortgang i et innlegg på sin Facebook-side.

– Uforståelig og trist at Morten Røhrt ikke er her lenger. God venn og kollega. Ufattelig kunnskapsrik og et ekte teatermenneske. Allerede savnet, skriver Hjelmeland.

Marian Aas Hansen har jobbet med Røhrt i en produksjon på Oslo Nye,

– Han var en super kollega og skuespiller, og en skikkelig hyggelig og snill mann. Dette var veldig trist, skriver hun i en sms til VG.

Teatersjef ved Den Nationale Scene, Agnete Haaland, kjente også Morten Røhrt godt.

– Helt ufattelig å få denne meldingen. Jeg håpet i det lengste at det ikke var sant, for dette kom som et sjokk på oss alle, skriver Haaland til VG, og legger til:

– Morten var en knallgod skuespiller. Musikalsk, arbeidssom, og en fabelaktig kollega. Han var dessuten et nydelig menneske. Varm, raus og åpen. Vi er mange som kommer til å savne ham intenst.

I tillegg til en rekke oppsetninger på teaterscenen har Røhrt også medvirket i TV-serier. På TV-skjermen er han kanskje best kjent for å ha spilt karakteren «Cato Halvorsen», vaktmester i såpeseieren «Hotel Cæsar».

Han har også gitt stemme til en rekke karakterer på film og lydbøker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder