Lekkasjer fra Britney-morens bok

(VG Nett) Om seks dager kommer boken «Through the Storm». Der forteller moren til Britney Spears om sjokket og forferdelsen hun opplevde da datteren barberte hodet og giftet seg i Las Vegas.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

AVSLØRENDE: Lynne Spears skriver svært utleverende om livet som moren til Britney Spears. Foto: AP

Bare dager etter at Britney Spears gjorde stor suksess på MTV Video Music Awards, sørger moren Lynne for en ny storm rundt sin omstridte datter.

Boken «Through the Storm» kommer i butikkene i USA 16. september, men nyhetsbyrået AP fått tilgang til en tidlig versjon. I boken skriver en svært åpenhjertig Lynne Spears om hvordan det har vært være moren til Britney, og hun bruker også mye plass på den yngste av døtrene, Jamie Lynn.

Flere medier har den siste hevdet at moren har skrevet om intime detaljer som datterens seksuelle debut, og at Britney var avhengig av narkotika allerede som tenåring. Så langt er det ikke bekreftet at dette er med i boka.

Skryter av Timberlake

Ifølge AP skriver Lynne Spears i boken at hun følte «sjokk og forferdelse» da datteren barberte av seg alt håret, da hun giftet seg med barndomsvennen Jason Alexander i Las Vegas, og senere med rapperen Kevin Federline. Hun bruker også de samme ordene om Britney og Federlines lange kamp om foreldreretten til deres to barn.

Hun skriver videre at hun følte det som «et slag i magen» da hun fikk vite at den yngste datteren, Jamie Lynn, var gravid i en alder av 16 år.

I boken beskriver Britneys mamma Kevin Federline som en omsorgsfull far, og hun skriver at Brtiney er en utrolig mor, men bare på sitt beste. Hun har også viet plass til Britneys eks, Justin Timberlake, og omtaler han med varme ord. I boken utleverer hun også det hun mener er årsaken til at de to ikke holdt sammen.

Narkotikamisbruk

Ifølge moren har de to siste årene vært den største nedturen, med Britneys stadige utagerende oppførsel i offentligheten. I denne delen av boken skriver hun også om datterens narkotikamisbruk hjemme i huset i Malibu. Lynne skriver at hun ble urolig da tidligere Britney-manager Sam Lutfi fortalte at han puttet piller i maten til datteren.

Senere har moren og faren til Britney gått rettens vei for å hindre Lutfi i å ha kontakt med Britney. De hevdet den gangen at han dopet henne ned for å få full kontroll over popstjernen, og det hele endte med at Lutfi ble nektet kontakt med popstjernen.

AP skriver at boken er på 211 sider, og at den inneholder flere sider med familiebilder - helt fra Britney stod på scenen som treåring, til hun som pilleavhengig var nær ved å falle helt sammen.

Mistet kontrollen

Lynne Spears skriver videre at Britney var et barn med mye selvtillit, og at talentet hennes var så åpenbart at venner av familie insisterte på at hun en dag ville være å se på Broadway. Spears avviser imidlertid påstandene om at hun presset Britney inn i underholdningsbransjen. Hun hevder at datteren hele veien var fokusert på sine mål, og at hun konstant trente til musikk av Madonna, Whitney Houston og andre kjente artister.

I boken tegner Lynne Spears et bilde av seg selv som en omsorgsfull mor. Hun skriver om hvordan hun ga opp jobben som lærer for å ta seg av datteren, men at hun samtidig følte seg mer og mer maktesløs når det gjaldt å ha kontroll over datteren.

Hun forteller at en forside i magasinet Rolling Stone i 1999 virkelig fikk henne til å tenke at hun hadde mistet kontrollen. På forsiden var Britney avbildet i bare truse og bh.

Britney Spears ble tidligere i år innlagt på sykehus to ganger. Hun ble også lagt inn på en psykiatrisk avdeling, og ifølge Lynne Spears mottok datteren etterlengtet hjelp. Hun beskriver innleggelsen som et vendepunkt for hele familien.

MTV-SUKSESS: Britney Spears, her sammen med MTV-vert Russell Brand, fikk tre videopriser under showet som var i helgen. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder