PAR: Agnes Kittelsen og Lars Winnerbäck sammen på forestillingen «Mot i brøsta» tidligere i høst. Nå skal Agnes spille Agnes i Ibsens Brand.Foto: FRODE HANSEN Foto: ,

Agnes spiller Agnes

Pendler mellom Stockholm og Oslo

Agnes Kittelsen skal spille Agnes i «Brand». Kjæresten Lars Winnerbäck må belage seg på lange Oslo-opphold.

Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det går nok greit. Når han er på turné så er han jo på reise uansett. Ellers kan han jo jobbe litt fra Oslo, så vel som i Stockholm, sier Kittelsen.

Siden i fjor høst har skuespilleren vært kjæreste med den svenske populære artisten Lars Winnerbäck. De møttes gjennom felles venner i TV-serien «Dag», der Kittelsen har en sentral rolle.

– Vi har det bra sammen, trives godt. Pendlertilværelsen er ikke ideell, men vi får det til og veksler mellom Stockholm og Oslo. Nå gleder jeg meg enormt til å være to sesonger på Det Norske Teatret. Etter mye film og TV er det å stå på en teaterscene som å komme tilbake til røttene, sier Kittelsen fornøyd.

– Skremmende og gøy!

Hun skal gi seg i kast med en av de sentrale kvinneskikkelsene til Ibsen, Agnes i «Brand», et stykke om religiøs lengsel, fanatisme og offervilje. Den steile, men søkende Brand spilles av Svein Tindberg, Kittelsen spiller hans kone Agnes.

– Dette er en rolle jeg har hatt veldig lyst på, men også en rolle jeg ikke kunne ha spilt for fem år siden. Agnes går fra å være en ung, lys sommerfugl til nærmest å bli urgammel. Stykket handler om tap, om det å miste. Agnes mister sitt barn og dør av sorg. Det er skremmende og stort – men så gøy!

BRAND: Agnes Kittelsen og Svein Tindberg sammen på scenen i januar neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: ,

– Da jeg fikk beskjed om rollen, leste jeg «Brand» om igjen. Jeg ble vettskremt. Men jeg er omgikk av optimale rammer. Edvard Hoem har laget en svært tilgjengelig oversettelse til nynorsk. Kjetil Bang Hansen har bearbeidet teksten og har regi, og jeg skal spille med Svein Tindberg og Mads Ousdal. Med et slikt lag må man tørre å hoppe ut i det, forsikrer Kittelsen.

Ny film

Premieren på Det Norske Teatret er 9. januar. Omtrent samtidig kan du se Kittelsen i hovedrollen i Charlotte Bloms filmkomedie «Staying Alive», med Anders Baasmo Christiansen, Linn Skåber og Nils Jørgen Kaalstad som medspillere. For tiden er Kittelsen også opptatt av en ny sesong med den populære TV-serien «Dag».

– Neste sommer kommer vi antagelig i gang med den norsk-amerikanske filmen «The Swimmer» med Richard Fox som regissør. Filmen har nå har fått delvis amerikansk økonomisk støtte, så det ser lyst ut. Men først og fremst kjenner jeg forpliktelse til teatret. Og det er en glede, sier Agnes Kittelsen med et smil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder