UTE AV IDOL: Jesper Jenset har blitt populær i Idol, men overbeviste ikke seerne med sin ferske singel.
UTE AV IDOL: Jesper Jenset har blitt populær i Idol, men overbeviste ikke seerne med sin ferske singel. Foto:THOMAS REISÆTER,

Idol-sjokk: - Jesper ute av konkurransen

VG anmelder Idol låt for låt

RAMPELYS

Anniken Høve fikk kveldens eneste femmer

Chinook topper iTunes-listen

Tone Damli og Gunnar Greve mente at Jesper Jenset hadde kveldens beste låt, men ble nedstemt av TV-seerne.

Publisert: Oppdatert: 21.11.14 22:46

– Det er selvfølgelig kjipt, men det går bra. Jeg føler ikke at jeg har gjort en dårlig jobb, heller tvert i mot. Jeg har fått sunget sangen min live, og det var det viktigste. Herregud, jeg ble nummer fem i Idol, jeg er fornøyd med det, sier utstemte Jesper Jenset til VG etter sending.

I kveld var det ungpike-idolet som måtte forlate konkurransen, til publikums store overraskelse. Flere hylte og skrek da det ble klart at Jenset var ferdig i Idol.

VGs anmelder Thomas Talseth var imidlertid ikke like overrasket.

– Jesper har noen kvaliteter som kan brukes – samt svakheter som kan skjules – i et boyband. På egenhånd i «ldol» har han flytt på sjarmen en stund, uten å ha vokst inn i popstjernerollen. Hans opptreden i kveld var ikke noe særlig, og det er ikke opprørende at han stemmes ut nå.

17 åringen har fått mye oppmerksomhet fra jentene etter at han meldte seg på sangkonkurransen, og har nå over 20.000 følgere på Instagram.

– Nå skal jeg gå tilbake til treningen min. Det blir deilig å få litt rutiner i hverdagen igjen. Så får jeg jo selvfølgelig håpe på en platekontrakt, sier Jenset og smiler lurt.

– Hva tror du sjansene er for at du får det?

– De tror jeg er gode. Jeg både håper og tror at folk har lagt merke til meg, sier han.

Fredag fikk deltakerne fremføre sine helt egne låter, som de også hadde musikkvideopremiere på i dag.

Førstemann ut var Jenset, med låten «Call Me Yours». Musikkvideoen fikk lunkne tilbakemeldinger fra VGs anmelder og den finske pop-prinsen Isac Elliot tidligere i dag.

Se musikkvideoene til «Idol»-finalistene, med terningkast.

- Rusten røst

Heller ikke på scenen klarte han å imponere VG-Talseth:

Jesper – Call Me Yours

– I utgangspunktet en søt liten boybandbagatell av en sang, ikke noe å hisse seg opp over verken i den ene eller den andre retning. Men Jesper er åpenbart rusten i røsten i kveld, noe som blir spesielt tydelig i refrengene. Og er det én ting vi forlanger av bandboys, er det at de synger skikkelig.

- Døll å se på

Etter Jenset var det Ingvar Olsens tur til å fremføre. Olsen ble sengeliggende med influensa tirsdag, og var spent på hvordan kveldens opptreden kom til å gå. Kjedelig, synes VGs anmelder.

Ingvar – Another Tonight

– Ingvar kan romantisk voksenpop til fingerspissene, og har fått en potensiell radiohit i fanget her. Men livefremførelsen er døll å se på, og vokalmessig svikter det flere steder. Video- og studioversjonen er klart å foretrekke.

- Gyselig poserende komitérock

Jørn Kvalheim (22) fremførte et mer rocka innslag fredag kveld, og var den eneste av deltakerne som hadde skrevet låten selv. Dommerpanelet var imidlertid delte i sine tilbakemeldinger. Kurt Nilsen elsket versene, men var ikke fornøyd med helheten. Espen «Dansken» Selvig synes opptredenen var en innetier live. VGs anmelder mente det var forferdelig.

Jørn – Collide– Gyselig poserende komitérock. Juryen er over seg av begeistring av det faktum at Jørn har skrevet låten selv, og han skal ha for forsøket, men det blir jo ikke bra musikk av den grunn. Like fullt er sangen hakket lettere å like i liveformat, på grunn av Jørns utrettelige arbeidsinnsats.

- Tusler gjennom sangen

Chinook ble stemt ut av TV-seerne sist sending, og var egentlig på vei hjem. Men det var før dommerne kom henne til unnsetning. I kveld fremførte hun låten «Go Home» som falt i god jord hos dommerkvartetten. Likevel mente de hun måtte få bedre selvtillit. - Noe famlende, ifølge Talseth.

Chinook – Go Home

– Det er lett å bli glad i Chinooks stemme, og hun har fått en elektroballade som passer henne veldig godt. Men det blir noe famlende over kveldens opptreden, hun tusler gjennom sangen i stedet for å ta tak og løfte den.

Til tross for lunkne tilbakemeldinger på scene-opptredenen, topper studioversjonen i skrivende stund den norske iTunes-listen.

- Suverent best

Anniken Høve (28) fremførte en låt broren «Roffe» har skrevet til henne. Dommerne var fra seg av begeistring og endte med at Kurt Nilsen sa «tusen takk». Det gjorde nesten VGs anmelder også.

Anniken – Take The Stage

– Låten høres ut som en glemt Joan Jett-slager fra åttitallet. Anniken rager høyt over sine konkurrenter i kveld; hun kan noe såpass sjeldent i Idol som å synge rock – hun mestrer det og hun mener det. Ingen typisk vinner i denne konkurransen, men suverent best i denne runden.

Stolt bror

Selv satt broren i salen da Anniken fremførte låten han hadde skrevet til henne.

– Det har vært veldig gøy å følge henne, hun har hatt en fin utvikling og byr mer på seg selv nå enn tidligere. Hun er blitt en skikkelig artist, sier storebroren stolt.

Anniken (28) legger ikke skjul på at de har et godt forhold.

– Han og min andre storebror har støttet meg veldig gjennom alt dette. Jeg hadde nok ikke vært der jeg er i dag, hvis det ikke hadde vært for dem, smiler hun.Her kan du lese mer om