Eiriks pappa: Han leser mye vitenskap

Siris venninne: Hun har fått større selvtillitt

UTENFOR RAMPELYSET: En nykonfirmert og nyklippet Eirik Søfteland foran pianoet. Til høyre er Siri Vølstad Jensen og bestevenninnen Nina Walskaar sammen på ferie i Bulgaria. Foto: TORD SØFTELAND/PRIVAT

Slik er Idol-finalistene helt privat

Slik har du aldri sett Idol-finalistene Eirik (24) og Siri (17). VG har snakket med slekt og venner som kjenner dem aller best.

  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over seks år gammel

Gjennom vill dans og høylytte toner har over 800.000 seere blitt kjent med Eirik Søfteland. Faren, Tord Søfteland, innrømmer at Idol-artisten har flere sider ved seg enn dem vi får se på TV-skjermen.

Ikke bare flåsete

- Erik er ikke bare flåsete. Han kan også være alvorlig å snakke om tunge temaer. Han kan gjerne diskutere seriøse ting med meg. Vi snakker om alt mellom himmel og jord, sier Tord, som tydelig er stolt av sin sønn.

FAR OG SØNN: Tord og Eirik Søfteland sier de kan snakke om alt mellom himmel og jord. Foto: PRIVAT


- Jeg og moren til Eirik har alltid lagt vekt på at ungene skulle være snille å greie. I tillegg til å være en showmaker er Eirik en veldig god gutt, han er empatisk og snill og bryr seg om at andre skal ha det bra. Han har alltid en klem på lager og prater med absolutt alle.

Siden artisten var liten har han alltid likt å underholde mennesker.

Alltid underholdt

- Siden Eirik gikk i barnehagen har han gjøglet, danset, spilt og sunget. Det er ikke bare for å ta oppmerksomheten, men et genuint ønske om å ha det gøy, i tillegg til å glede andre, forteller faren.

Bergenseren synes det har vært spennende å følge sønnen sin i Idol. Han gleder seg også over karrieren hans - i dag kommer ny musikkvideo.

- Bra at han er god og snill

- Eirik har alltid vært seg selv. Kanskje mange ikke helt likte ham i begynnelsen fordi han bare hylte og skrek. Men nå tror jeg folk liker han bedre og bedre. Det jeg mest stolt over med Eirik er at han er god og snill, sier faren som forteller at Eirik har flere hobbyer enn bare musikk

- Han er veldig interessert i alt mulig. Da han var 11 år og de første Harry Potter bøkene kom ut, forlangte han at alle bøkene skulle være på engelsk. Han leser mye vitenskap og er opptatt av å kunne ting. Man kan diskutere med han hva som helst og han kan alt, bortsett fra å koble utstyr, humrer faren

Blitt mer utadvent

MANGE MINNER: Her er Siri og Nina på vinterferie i Røldal i 2012. Foto: PRIVAT

Nina Walskaar forteller til VG at bestevenninnen, Siri Vølstad Jensen, har fått mer selvtillit etter at hun ble med på Idol.

- Jeg merker at Siri har fått mye bedre selvtillit etter at hun kom videre i Idol. I begynnelsen var hun kanskje litt sjenert.

Nina merker at venninnen har utviklet seg.

- Siri har utviklet seg masse og blitt mer trygg på seg selv. Før var hun litt usikker på sin egen sangstemme. Men nå har hun fått den bekreftelsen hun trenger,og blitt enda mer utadvendt.

Baksnakker aldri

Nina møtte Siri for to år siden da de begynte på videregående. Jentene ble bestevenner med en gang.

- Vi likte hverandre med en gang, og har vært med hverandre dag ut og dag inn. Det jeg elsker med Siri er at hun aldri baksnakker og alltid er ærlig. I tillegg til å være glad og sprudlende. Jeg er hennes største fan, smiler bestevenninnen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder