OVERSIKT: Denne grafikken viser hvordan kveldens konsertområde vil se ut. ILLUSTRASJON: VG

Slik blir VG-listashowet på Rådhusplassen

Eventsjefen: - Det kommer til å bli en VANNvittig opplevelse

Sendt ut OBS-varsel *Varsler lyn og torden *Forventer minst 50.000 oppmøtte

(VG Nett) Selv om det er meldt regn og torden står artistene klare for å gi VG-lista-publikumet en konsert de sent kommer til å glemme.

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Fredag er det klart for årets største konsertbegivenhet i Norge når VG-lista går av stabelen på Rådhusplassen. Klokken 20.00 braker det løs med både internasjonale og norske stjerner på scenen.

I fjor møtte over 50.000 mennesker opp, til tross for et kraftig regnvær.

Og tradisjonen tro vil det regne også under dagens konsert. Ifølge statsmeteorolog Vibeke Thynes kommer det til å bli en brakavslutning på dagen.

- Det kommer til å være lummert fra morgenen og temmelig varmt. Når vi kommer til ettermiddagen, og spesielt kvelden vil det komme inn et tordenvær over Østlandet. Når regnbygene kommer er det vanskelig å si noe om, men det er temmelig sikkert at det kommer, sier Thynes til VG.

En våt opplevelse

Hun håper at arrangørene har et godt anlegg på plass.

- Det kommer til å buldre ganske bra i Oslo sentrum. Gladmeldingen er nok at OBS-varselet vi har sendt ut gjelder hovedsakelig for Buskerud og Telemark, så Oslo slipper nok unna det aller verste regnværet.

VGTV: Her kan du se både showet og artistene på rød løper direkte

VGs eventsjef Thomas Christiansen håper at godværet tidligere på dagen forskyver seg til kvelden.

- Det blir en fantastisk konsert uansett været. Det vi vet er at det kommer til å bli varmt og vått. Lyn, torden og titusener av hylende mennesker gir jo fantastiske TV-bilder. Så det kommer til å bli en vanvittig opplevelse, sier han.

- Du mener vel kanskje VANNvittig?

- Haha, ja. Det kommer til å bli en VANNvittig opplevelse.

OVER 50.000: Flere tusen trosset regnet i fjor og møtte opp på Rådhusplassen. Her er Vinni på scenen. Foto: ROBERT S. EK/ VG


- Tropisk stemning

Christiansen har troen på at årets publikumstall blir å ligge rundt fjorårets.

- Dette arrangementet er så innarbeidet, så uansett vær kommer det store folkemasser til Rådhusplassen. Og selv om det regner så skal vi vise Sverige og Finland hvordan nordmenn takler regnet og ikke lar seg påvirke av det, sier han.

I tillegg til regn, lyn og torden blir det varmt, veldig varmt.

- Du kan si at det kan bli litt tropisk stemning under konserten. Det er nemlig meldt godt over 20 grader på kvelden, så jeg vil anbefale folk å ha lette klær under en regnponcho. Men rundt midnatt vil temperaturen synke betraktelig og vi vil ligge rundt 15 grader, sier hun.

Åpner 18.00

For de aller ivrigste konsertgjengerne vil det være mulig å ankomme området allerede klokken 12. Da kan de boltre seg på et eget område med ulike aktiviteter og konkurranser.

Les også: Jason Derulo til VG: - Gleder meg til å feste i Norge

Konsertområdet er delt opp i flere soner, og hovedinngangen til det indre publikumsområdet åpner klokken 18.00.

Dersom man ikke har anledning til å delta på konserten på Rådhusplassen, vil den bli sendt direkte på NRK og VGTV. Sistnevnte vil også sende direkte fra rød løper en time før sending.

Rådhusplassen-showet er, som tidligere år, startskuddet for årets VG-lista-turné. 3. juli får Stavanger besøk, før showet reiser videre til Trondheim 10. juli, Bergen 17. juli og så tar VG-lista Topp 20 turen til Nord-Norge og avslutter turneen i Bodø 24. juli.

KLARE: The Wanted er klare til få både gutter og jenter til å hyle under årets gratiskonsert. Foto: AFP

Disse artistene spiller på showet:

Adelèn, Ask Embla, Astrid Smeplass, CC Cowboys, Cir.Cuz, DJ Broiler, ENVY, Eva & The Heartmaker, Isac Elliot, Jason Derulo, Kaizers Orchestra, Kurt Nilsen, LidoLido, Linnea Henriksson, Loreen, Madcon, Margaret Berger, Marion Ravn, Nils Noa og Vinni, Rudimental, Sirkus Eliassen, The Wanted, Truls, Vamp og Zara Larsson.

VERDT Å VITE FØR KONSERTEN:

* Showet er gratis og åpent for alle, men barn må ha tilsyn av voksne hele tiden.

* Gjør dere kjent med konsertområdet på forhånd. Sørg for å vite hvor Røde Kors, mat- og drikkestasjoner, toaletter og nødutganger er lokalisert.

* Spis og drikk godt før og underveis i konserten.

* Kle deg godt, og etter været. Ikke ta med mye å bære på. Paraply er ikke tillatt.

* For de som kommer utenbys fra, er det lett å komme seg til Rådhusplassen til fots fra både Oslo Sentralstasjon og Nationaltheatret.

* Det kan virke voldsomt å stå langt fremme på en konsert. Om dette er din første konsertopplevelse gjør vi oppmerksom på at man står tett på andre folk, og at mange blir veldig ivrige. Blir det trangt og ubehagelig, anbefaler vi å bevege seg ut mot siden, eller skrått bakover. Dette er den enkleste veien ut.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder