DUETT: Kurt Nilsen valgte Astrid Smeplass til å synge duett med seg under «Idol gir tilbake i kveld» Foto:Nils Bjåland

Kurt Nilsen synger duett med Astrid Smeplass

- Astrid har en fremtid i norsk musikkbransje

Under kveldens «Idol gir tilbake» er Astrid Smeplass (17) den eneste av Idol-deltakerne som får synge sammen med Kurt Nilsen.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Etter at Astrid Smeplass røk ut av Idol gikk hun til topps på iTunes med låten «Shattered». I tillegg ble hun tilbudt platekontrakt og skal i juni synge under VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen.

Nå vil Kurt Nilsen synge duett med 17-åringen. Under «Idol gir tilbake» i kveld skal de fremføre låten «Bright Eyes» av Art Garfunkel. Den folkekjære artisten stiller høye krav til samarbeidet.

- Jeg har valgt en vanskelig låt, og jeg har med vilje satt listen høyt. Det skal ikke være en dans på roser å jobbe med en låt, det er først når du jobber at det blir bra, sier Nilsen.

SYNGER DUETT: Kurt Nilsen skal nå synge duett med Astrid Smeplas under kveldens TV-sending «Idol gir tilbake». Foto: Mattis Sandblad


Imponert

Det er ikke tilfeldig at Kurt har valgt ut den unge artisten til å synge duett med seg. Den unge sangfuglen ga Idol-seerne sjokk da hun ble sendt hjem etter sjette livesending.

- Astrid har virkelig imponert meg. Jeg har latt meg begeistre av hennes personlighet og talent. I tillegg liker jeg at hun er sulten på å komme seg videre med sangkarrieren, forteller artisten.

Nå vil den Kurt være med på å løfte 17-åringens karriere.

IDOL-DOMMER: Kurt Nilsen. Foto: Jørgen Braastad

Vil hjelpe

- Jeg tenker at det er bra å kunne hjelpe til litt, og gjerne få løftet karrieren hennes et steg videre. Det gjør jeg med glede. Jeg tror hun har en fremtid i norsk musikkbransje.

- Hvorfor tror du det?

- Fordi hun har noe helt unikt med stemmen sin. For meg er hun den eneste av Idol-deltakerne med skikkelig brystklang. Hun har ligget i toppsjiktet gjennom alle sine prestasjoner i Idol og hun er klar for å ta det et steg videre, sier han.

Vil samarbeide videre

- Jeg kunne godt tenke meg å samarbeide med henne videre. Ikke bare under denne TV-sendingen. Hun er veldig ung, og har et stort talent.

- Hvordan er det å jobbe med deg da ?

- Jeg er veldig opptatt av det tekniske skal være bra. At måten man synger på, rytmen og tempo skal stemme. Men jeg er ikke noe «nazi», bortsett fra hvis jeg jobber med noen som ikke kan synge. Da blir jeg «nazi». Astrid hadde øvd på forhånd før vi satt oss ned sammen, og slikt blir jeg glad av, smiler sangeren til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder