HØYLYTT: Snoop Doggs konsert på Nesoddtangen skal ha blitt hørt over store deler av Bærum. Så langt unna som på Bekkestua skal beboere ha hørt konserten så godt at de kontaktet politiet. Her er artisten på scenen i Oslo spektrum noen timer før Nesodden-konserten. Foto:Trond Solberg,VG

Snoop-konsert stoppet av politiet etter klagestorm

Politiet i Asker og Bærum fikk i løpet av halvannen time
rundt 80 klager om høy lyd fra artisten Snoop Doggs konsert på Nesoddtangen.

  • Audun Jahren

Artikkelen er over fem år gammel

Snoop Dogg, som søndag kveld spilte i Oslo spektrum, holdt natt til mandag en eksklusiv konsert for mellom 600 og 700 personer på utestedet Signalen på Nesoddtangen. Det førte til en massiv klagestorm til politiet i Asker og Bærum.

- Fra klokken 00.30 og frem til litt over klokken 02 mottok vi rundt 80 klager på høy musikk fra beboere rundt om i Bærum. I løpet av perioden kom det et jevnt tilsig av klager fra folk som ikke akkurat var imponert over støynivået, sier operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt, Marius Wam, til VG.

Han forteller at det vanligvis kun er utvalgte russearrangement som kan utløse en lignende flom av støyklager.

Politiet i Asker og Bærum prøvde natt til mandag forgjeves å finne lydkilden i sitt eget distrikt, men fant til slutt ut musikken kom fra andre siden av Oslofjorden.

VGs anmelder om Snoop-konsert: Katastrofal karaokekveld

Også Oslo-politiet fikk klager om konserten, og Follo-politiet ble varslet om saken. De valgte til slutt å avslutte konserten.

- Vi hadde under hele konserten flere patruljer på stedet, og en av disse fikk litt over klokken 02 i oppdrag å avslutte konserten. Rundt klokken 02.10 var det stille på stedet, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt, Per Olav Tjore, til VG.

Han opplyser om at konserten uansett snart skulle avsluttes, men at politiet fikk fortgang i prosessen.

- Arrangøren hadde på forhånd fått tillatelse fra kommunen både til å holde konsert og ha utvidet skjenketid. Dette hadde ikke politiet noen innvendinger til i forkant. Men i etterkant bør vi kanskje vurdere om dette egentlig var så lurt, sier Tjore.

Follo-politiet legger til at konserten ellers gikk greit for seg. Noen personer måtte bortvises og en person ble pågrepet for vold.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med daglig leder på Signalen natt til mandag.

Også lørdag skapte Snoop Dogg oppstyr, da på Liseberg i Göteborg. Fornøyelsesparken måtte til slutt stenge portene for å hindre at det ikke kom for mange personer inn i parken under artistens konsert, og det skal ha vært svært kaotiske tilstander utenfor parken.

VGs anmelder ga Snoop-konserten i Oslo spektrum søndag kveld terningkast to, og mente det hele var en «katastrofal karaokekveld».

Flere artikler

  1. Snoop-arrangør etter festen: - Regnet med reaksjoner

  2. Stjernene står i kø for å opptre på Nesodden

  3. Snoop Dogg i Norge: Arrangør: håper ikke nordmenn er like gærne som «söta bror»

  4. Kaos på Snoop Dogg-konsert: Liseberg stengt

  5. Slag, fyll og hærverk: Flere voldsepisoder på Vassendgutane-konsert

  6. Brann i privatfly fra Oslo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder