DØPES I SAMME KJOLES OM ESTELLE: Lille Leonore skal døpes i den samme kjolen hennes kusine Estelle ble døpt i. Kjolen ble også brukt av prinsesse Madeleine og hennes søsken. Dette er det første offisielle bildet av kusinene. Foto: Kronprinsesse Victoria/Kungahuset.se

Slik blir dåpen til prinsesse Leonore

Døpes på Madde og O'Neills bryllupsdag

Den lille prinsessen «satte sine bein» på svensk jord for første gang tirsdag morgen. Søndag skal hun døpes.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den lille prinsessen som kom til verden 20. februar skal ha den samme dåpskjolen som hennes kusine Estelle bar i sin dåp i mai 2012.

Kjolen er imidlertid det eneste de to små kusinene har til felles. For i motsetning til prinsesse Estelle som ble døpt i den store slottskirken i Stockholm, skal Leonore Lilian Maria døpes i den mindre slottskirken på Drottningholm, melder Aftonbladet.

Ifølge avisen er det ventet om lag 160 gjester, når Sveriges yngste prinsesse skal døpes. Gjestene består hovedsakelig av venner, familie og svenske prominente gjester.

PÅ PLASS I SVERIGE: Tirsdag morgen ankom prinsesse Madeleine Arlanda med datteren Leonore på armen. Foto: Magnus Sandberg/ Aftonbladet


Det er ingen utenlandske kongehus på gjestelisten. På søndag er det nøyaktig ett år siden Madeleine og Chris O'Neill giftet seg og holdt fest ute på Drottningholm.

- Drottningholm er så viktig for prinsessen. Hun er født og oppvokst der, og hun hadde bryllupsfesten sin der. Hun vil ikke ha det storslagent i slottskirken der hun må invitere kjempemange mennesker, sier hoffeksperten Roger Lundgren til avisen.

Prinsessen Madeleines og Chris O'Neills datter får tittelen H.K.H. Prinsesse Leonore Lilian Maria, Hertuginne av Gotland.
Det er erkebiskop Anders Wejryd som holder dåpen. Han assisteres av Lars-Göran Lönnermark og Michael Bjerkhagen.

Travel måned

I slottskirken på Drottningholm har forberedelsene vært i full sving siden april, da det ble kjent at Leonore skulle døpes i kirken. Parallelt med parets dåpsforberedelser skal Madde og O'Neill gjennomføre offisielle oppdrag.

Det første oppdrag er på fredag formiddag - Sveriges nasjonaldag. På formiddagen skal paret åpne slottet for allmenheten. Senere på ettermiddagen blir det nasjonalfeiring på Skansen.

- Det blir en tradisjonell feiring med kortesje, sier Thorgren til avisen.

KUSINENS DÅP: Estelle Silvia Ewa Mary fikk sitt navn i en fullsatt Slottskirke. Foto: Scanpix

Her er programmet for Leonores dåp:

11.00-11.45: Gjestene ankommer.

12.00: Dåpsgudstjeneste i slottskirken på Drottningholms slott starter.

12.40: Dåpsgudstjenesten avsluttes.

13.15-14.30: Kongeparet holder mottakelse på Drottningholms slott.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder