ØMHET: Jakob Oftebro og Anders Baasmo Christiansen står for komediens kjærligste scene. Foto: ANDREA GJESTVANG/HALLGEIR VÅGENES

- Anders er veldig flink til å kysse!

BERLIN (VG) Jakob Oftebro og Anders Baasmo Christiansen spiller hardbarkede gangstere - og hemmelige elskere i Hans Petter Molands nye storfilm «Kraftidioten».

  • Mona Grivi Norman

Artikkelen er over seks år gammel

Den mørke komedien «Kraftidioten» med Stellan Skarsgård i hovedrollen deltar i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin.

Hevn, drap og snø er hovedingrediensene i filmen, og på pressekonferansen mandag fikk Jakob Oftebro (28) og Anders Baasmo Christiansen (38) spørsmål om hvordan det var å representere ømheten i filmen.

- Vi fikk ansvaret for følelsene. Når jeg leste manus satt jeg og lo gjennom hele, og så kom jeg til denne scenen og tenkte: Oj! Det kom brått på, men Anders er veldig god til å kysse, så det gikk bra. Vi hadde god kjemi, sa Oftebro til latter fra salen.

- Vakkert øyeblikk

I filmen spiller de begge ansatte av hovedskurk Greven, spilt av Pål Sverre Valheim Hagen, i et narkotikakartell. I skjul finner de to kjærligheten i hverandre.

- Det er første gang jeg kysser en mann, både på film og ellers, men det føltes trygt å gjøre det i denne settingen og med Molands regi, sier en lattermild Oftebro.

- Det var et vakkert øyeblikk!

Jakob Oftebro representerer filmen, men er også valgt ut til å være en av ti «Shooting stars» - Europas ti dyktigste unge skuespillere under årets festival.

Hevnoppgjør

«Kraftidioten» har allerede blitt solgt til en lang rekke land, og i kveld skal den for første gang vises for et bredere publikum.

På rollelistene finner vi flere av Europas fremste skuespiller. Stellan Skarsgård har hovedrollen som den sindige brøytebilsjåføren Nils, som opplever at sønnen blir likvidert med en overdose i et narkooppgjør. Det fører ham ut på et blodig hevntokt i narkomiljøet.

Blant skurkene han møter er Pål Sverre Valheim Hagen fra «Kon-Tiki». og sveitsisk-tyske Bruno Ganz, som for alltid vil bli husket for rollen som Adolf Hitler i «Der Untergang».

Mer om

  1. Tyskland

Flere artikler

  1. Skarsgård til VG: - Vi kan alle bli drapsmenn

  2. Liam Neeson med sandwich-spøk på «norsk» film

  3. Shooting star Jakob Oftebro (28) om sitt danske dilemma: - Må jeg velge mellom Norge og Danmark?

  4. Hagen om skurkerollen: - Han er en tvers gjennom grusom fyr

  5. Karin Fossum-roman blir film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder