NY BOK: Alexia Bohwim kommer i månedsskiftet august/september ut med ny bok med handling fra de mest eksklusive miljøene på Oslos beste vestkant. Foto: Mattis Sandblad/VG

«Frognerfitter»-Alexia med ny bok om vestkantens pikante sider

Hun har tatt for seg vestkantens skyggesider i debuten «Frognerfitter» og navngitt kultureliten i «Milf», nå er glamourforfatter Alexia Bohwim klar med ny roman om landets pengesterke.

Guro Havro Bjørnstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Ifølge Kagge forlags høstliste, som ble presentert mandag, slippes Alexias nye bok «Golddigger» i månedsskiftet august/september.

Hovedpersonen i den nye romanen «Golddigger» er ifølge Kagge forlag «Angelica Borg», som lever i det mest eksklusive miljøet blant landets pengesterke på Oslos beste vestkant.Hun er fanget i en tvist mellom ektemannen Nils Fuglesang og elskeren, den bestselggende krimforfatteren Sindre Lindås.

Boken åpner med setningen:«Det er to regler for å bli rik: Skill deg eller gift deg med en rik mann».

«Alexia Bohwim skildrer menneskene i det mest eksklusive miljøet på Oslos beste vestkant med både alvor og humor. Disse menneskene beveger seg dels virtuost, dels forvirret i omgivelser av prestisje og penger, svik og falske fasader. Og hun skriver med kjærlighet om folk alle elsker å hate», skriver forlaget i sin presentasjons av boken.

Verken informasjonssjef i Kagge Forlag Raymond Vik eller Alexia ønsker å kommentere romanens innhold ytterligere før lansering.

- Jeg har ingen kommentar enda. Dette må dere ta med Kagge Forlag, sier Bohwim til VG.

- Jeg vil ikke kommentere noe av dette nå. Dette er en sak når boken foreligger, som blir i månedsskiftet august, september, sier Vik til VG.

Alexia, datteren til Olsenbanden-regissør Knut Bohwim, fikk voldsom oppmerksomhet da hun debuterte med boken «Frognerfitter» i 2008.

Romanen beskrev misbruk av dop og drama bak de glamorøse fasadene på Frogner i Oslo på 1990-tallet, et miljø Bohwim selv har sett fra innsiden.

I 2010 navnga Bohwim en rekke kjente mennesker i sin andre roman «MILF», som er en forkortelse for «Mothers I'd Like to Fuck».

Blant kjendisene som da ble nevnt er Jan Thomas, Anette Stai, Aqua-Lene, Ole Paus, Dorthe Skappel, Petter Pilgaard og Jenny Skavlan.

I et intervju med VG i forbindelse med lanseringen la Bohwim heller ikke skjul på at flere av bokens hovedkarakterer hadde rot i virkeligheten.

- Hvis du leser mellom linjene vil de det gjelder kjenne seg igjen, fortalte hun den gang.

Andre bøker Kagge Forlag slipper denne høsten er Toralv Maurstads selvbiografi «For et liv! Historier jeg bare har fortalt mine venner», biografien om Steffen Iversen med tittelen «Steffen» skrevet av Anders Mølster Galaasen og Eli Kari Gjengedals barne- og ungdomsbok med tittelen «Vanvittig moro med vann».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder