Sto i fare for å ryke forrige fredag ** Får tips av «Idol» vinneren fra 2006

SUPERPAR: Astrid Sugaren og Aleksander With fikk skryt av dommerne. Foto: Trond Solberg/VG

Aleksander With lokket gnisten tilbake etter Astrid Sugarens tøffe uke

Den tidligere «Idol»-vinneren Aleksander With (25) har gitt Astrid Sugaren (17) oppskriften på hvordan man går til topps etter å nesten ha røket ut av konkurransen. Nå tror With at hun kan vinne «Idol».

 • Martine Lunder Brenne
 • Sofia Storhaug

Artikkelen er over syv år gammel

I kveld skal nemlig finalistene gjenskape gamle «Idol»-øyeblikk på sin egen måte, i tillegg til at de skal synge duett med tidligere finalister.

Forrige runde var Astrid Sugaren (17) i faresonen for å ryke ut, men trakk til slutt det lengste strået - og Astrid Smeplass (16) måtte reise hjem. I kveld har hun fått eksperthjelp fra en med solid erfaring - nemlig Alexander With, som vant «Idol» i 2006.

Følg «Idol»-sendingen på VG Direkte her!

Snudde den vonde følelsen
Withs vinnerlåt «A Little Too Perfect» solgte til platina, og siden det har han gitt ut tre soloalbum - men også han husker følelsen av å være én av de to som kunne ryke ut.

- Jeg sto også i fare under en av episodene, men det betyr jo ikke at «Idol» er over! Det er helt klart en vond følelse, men jeg har prøvd å forklare Astrid at man kan snu det til noe positivt. Selv brukte jeg det til å gi det lille ekstra i neste runde - jeg tenkte at nå får det briste eller bære, så nå kliner jeg til, sier han og fortsetter:

- Det er helt essensielt at man ikke går helt i kjelleren. Når man får seg en på tygga, handler det om å vise at man han reise seg igjen.

SJOKK-EXIT: Astrid Sugaren berget såvidt sin plass i konkurransen, men det var Astrid Smeplass som fikk mest oppmerksomhet. Foto: Frode Hansen / VG

- Nyttige tips
De to har brukt store deler av fredagen på å øve på duetten «Ho Hey» av The Lumineers, men har også brukt tid på å snakke om forrige fredag. Da raste dommerne høylytt over at Astrid Smeplass (17) måtte forlate konkurransen, mens Tore Strømøy raste tilbake fordi han synes synd på den Astrid-en som faktisk sto igjen.

Det hele ble en tøff opplevelse for Sugaren, som dessuten er god venninne med hjemsendte Smeplass. Til VG forteller at hun var nesten var i ferd med å miste gnisten, men at Aleksander With nå har lokket den tilbake.

- Han har kommet med så utrolig mange nyttige tips, og det er skikkelig deilig å ha fått tilbake den sanggleden og gleden over å være med i «Idol». Han har virkelig lært meg å snu en kjip følelse til noe positivt, og det setter jeg stor pris på, sier 17-åringen.

- Du skal vinne
Videre har With bedt Astrid om å ikke tenke for mye midt i alt oppstyret. Kanskje hjelper det også at den tidligere vinneren har klokketro på Astrids vinnersjanser i «Idol». Under øvelsene i går kom han dessuten med følgende råd:

- Det er viktig å ikke tenke så mye. Når man står midt oppi «Idol»-sirkuset er det lett å la tankene ta over prestasjonen. Det er utrolig unødvendig. Astrid; nyt øyeblikket. Og bruk meg, nå har du meg her. Du skal vinne!

Dommer-hyllest
Og etter endt opptreden sparte ikke hverken Tor Milde eller dommerne på lovordene:

- Når jeg ser på deg og Aleksander så blir jeg varm og glad innvendig. Jeg føler dere alltid har stått på scenen sammen. Fint låtvalg, nydelig par, sa Tone, mens de andre fokuserte mer på flørtingen:

- Litt syrlig innledningsvis. Jeg liker dere er oppslukte i hverandre, men ikke glem oss andre. Når det er sagt synes jeg det låt veldig godt når dere var sammen, sa Esben «Dansken» Selvig.

- Det jeg tror Dansken prøver å si er at jeg ser at dere koser dere skikkelig på scenen. Dere ser hverandre i øynene, og gjør hverandre bedre. Du, Astrid gjør det litt surt i begynnelsen, men når Aleksander kommer ut er det pitch perfect, sa Kurt.

Tor Milde gir duetten terningkast seks, etter denne dommen:

En herlig duett og en fabelaktig låt. For et par! Vanskelig å komme utenom en sekser til denne prestasjonen. Astrid er Aleksanders likemann (les: kvinne).

Dette synger deltagerne i kveld:
Siri Vølstad Jensen - «This years love», tidligere tolket av Alejandro Fuentes.

Astrid Sugaren - «Everybody hurts», tidligere tolket av Aleksander With.

Steffen Jakobsen - «Hurt», tidligere tolket av Erik Flaa.

Eirik Søfteland «My Way», tidligere tolket av Gaute Ormåsen.

Duettene:

Eirik og Gaute - «Say Say Say»

Siri og Alejandro - «I'm On fire»

Astrid og Aleksander - «Ho Hey»

Steffen og Erik - «Personal Jesus»

Mer om

 1. Idol

Flere artikler

 1. Tor Milde om Siri og Alejandro: - En duett skapt i himmelen

 2. Flørting i kulissene før kveldens «Idol»-duetter

 3. Astrid Sugaren (17) ute av Idol

 4. Tore Strømøy ut mot Idol-dommerne

 5. Justin Bieber - ikke idolenes idol

Fra andre aviser

 1. Ali gjør Idol-comeback

  Fædrelandsvennen
 2. Vurderer å trekke seg fra Idol

  Fædrelandsvennen
 3. Dette skal han synge i Idol fredag

  Fædrelandsvennen
 4. Sjekk Steffens sangvalg

  Fædrelandsvennen
 5. Idol-Steffen ikke lenger favoritt

  Fædrelandsvennen
 6. Til Bergenfest med en dose debutnerver

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder