FLEST TWITTER-FØLGERE: Katy Perry var den første til å nå 100 millioner følgere. Foto: Rich Fury AFP

Katy Perry er den første til å nå hundre millioner følgere på Twitter

Det var Twitter selv som annonserte nyheten fredag.

Artikkelen er over to år gammel

En uke etter at hun ga ut albumet «Witness» når den amerikanske pop-prinsessen det magiske tallet på Twitter, og er den mest fulgte personen på plattformen. Hun fikk seg Twitter-konto i 2009.

Plateanmeldelse: Katy Perry «Witness»

Nå har hun altså nådd 100 millioner følgere på tjenesten, omtrent like mange mennesker som det bor på Filippinene.

Perry er hyppig på tjenesten, og har i løpet av sin fartstid publisert over 8,5 tusen tweets.

Selv følger hun bare et knippe mennesker, 205 for å være nøyaktig, som inkluderer en rekke artistkolleger, nyhetsbyråer og amerikanske politikere som Bernie Sanders og Hillary Clinton.

Den amerikanske presidenten Donald Trump er ikke fulgt av Perry på Twitter, og har til sammenligning «bare» 32 millioner følgere.

Twitter sin egen konto har 61 millioner følgere.

Justin Bieber følger tett bak Perry med sine nesten 97 millioner følgere. Barack Obama nærmer seg også tisifret med 91 millioner følgere.

Også artist Taylor Swift er høyt oppe på listen over hvem som har flest følgere på Twitter. Hun ligger imidlertid 15 millioner følgere bak Perry. De to har i en årrekke rivalisert, gjerne på sosiale medier.

Perry uttalte imidlertid forrige uke at hun var villig til å begrave stridsøksen. Det på tross av at Swift returnerte til Spotify etter tre års boikott, samme dag som Perry slapp sitt femte album.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder