PROGRAMLEDER: Atle Antonsen har hatt rollen som «den allmektige o’store programleder» i Kongen befaler. Nå er det slutt.

Atle Antonsen trekker seg fra «Kongen befaler»

Humorkjendiser vil ikke lenger kunne vinne en byste i gull av ansiktet til Atle Antonsen.

Publisert:

– Atle Antonsen trekker seg fra ny sesong av Kongen befaler, og en nyinnspilt julespesial av programmet vil ikke sendes som planlagt.

Det bekrefter Warner Bros. Dicoverys kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i en pressemelding. Uttalelsen kommer etter rasismesaken mot Antonsen, som fredag ble henlagt av statsadvokaten.

– Atle har vært åpen med oss og offentligheten om at han ønsker å ta noen nødvendige runder med seg selv. Vi er enige om at det ikke er riktig at han samtidig er på jobb for oss, og at jobben med å finne ny programleder for vårens sesong av Kongen befaler nå påbegynnes, skriver McBride.

Men Antonsen vil likevel være å se på Warner Bros. Discovery sine kanaler fremover.

Han vil fortsatt være å se i roller fra tidligere sendte julekalendere som ligger på Discovery+, og som vil sendes på TVNorge i desember.

Dette gjelder Espen Eckbos «Nissene i bingen», hvor Antonsen spiller karakteren Bent Leikvoll, samt Jul i Blodfjell sesong 2.

– Dette er svært populære julekalendere, der Atle i hver av dem har spilt én av veldig mange karakterer. Vi mener disse kalendrene skal kunne være en del av juletradisjonen for de seerne som ønsker det.

– Samtidig har vi forståelse for at det for mange vil være umulig å kose seg med dem på samme måte i år som i fjor, skriver McBride.

McBride skriver at de på generelt grunnlag ikke er tilhengere av å kansellere innhold.

– Vi er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra TV-skjermen og offentligheten. Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning. Samtidig er publikums tillit avgjørende for opplevelsen av det de blir servert, og det er kanskje det viktigste hensynet vi som kringkaster må ta.

Det var onsdag at samfunnsdebattanten og forfatteren Sumaya Jirde Ali (24) skrev på Facebook om en episode hun politianmeldte Antonsen for. Hendelsen skjedde på utestedet Bar Boca i Oslo for få uker siden. Komikeren ble anmeldt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Statsadvokaten har henlagt hendelsen på bevisets stilling. I beslutningen fremgår det at politiet ønsket å tiltale Antonsen for ytringen «er ikke du for mørkhudet til å være her», etter straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer. Men dette var altså statsadvokaten uenig i.

Samme kveld som saken ble kjent, beklaget Antonsen det som skjedde.

Atle Antonsen har vært klar på at det aldri har vært snakk om bevisste hatefulle ytringer i denne saken.

– Det endrer likevel ikke det faktum at han oppførte seg forferdelig dårlig denne kvelden, sa Antonsens advokat, Marianne Klausen, i en uttalelse.

– På Atles vegne ønsker jeg å formidle at det han er mest opptatt av nå, er at denne henleggelsen ikke medfører mer ubehag for Sumaya Jirde Ali enn det hun allerede har opplevd, skriver advokaten videre.

Publisert: