Märtha Louise sammen med kjæresten sjaman Durek Verrett. Foto: Frode Hansen

Slottet: Følger med på markedsføringen

Slottet kommer til å være i dialog med prinsessen.

– Vi følger med på debatten og det som blir sagt, og kommer til å være i dialog med prinsessen knyttet til markedsføringen av næringsvirksomhetens hennes, skriver kommunikasjonssjef Guri Varpe i en e-post til NRK.

Prinsesse Märtha Louise: Vil ikke si fra seg prinsessetittelen

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verett kunngjorde sin kjærlighet til hverandre på Instagram på mandag, og har siden skapt overskrifter i både norsk og utenlandsk presse.

Kritikken har ført til at menighetsrådet snudde – og paret dermed måtte flytte foredraget de skulle holde i St. Petri-kirken i Stavanger.

les også

Forbrukertilsynet vil følge med på Märtha og sjamanens foredragsturné

Den selvutnevnte sjamanen har også hevdet at han ble diagnostisert med en uhelbredelig nyresykdom som førte til at han døde, og at han ble gjenfødt. Han har også hevdet at han kan rotere atomer.

På søndag skal Märtha Louise og Durek Verrett ut på turné i København med «The Princess and The Shaman».

Kongehuset ønsker avstand til den kommersielle virksomheten til prinsessen. Bakgrunnen for det forklarer kommunikasjonssjefen slik:

– Årsaken til at prinsesse Märtha Louise siden 2002 ikke lengre skulle bli titulert Hennes kongelige høyhet var for å skape større avstand til kongehusets offisielle virksomhet. Denne avgjørelsen la til rette for at prinsessen kunne gå ut i arbeidslivet og drive egen næringsvirksomhet. Som følge av avgjørelsen har prinsessen fra 2002 ikke mottatt apanasje, og i langt mindre grad enn tidligere tatt på seg offisielle oppgaver på vegne av kongehuset. Avgjørelser rundt prinsessen sin næringsvirksomhet tar hun selv, forklarer Varpe til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

I NORGE: Märtha Louise tok imot kjæresten på Gardermoen. Foto: Tore Kristiansen / VG

Torsdag skrev Fædrelandsvennen på lederplass at det er Märtha Louises sak hvem hun er kjæreste med, men at det angår hele samfunnet når de to bruker tittelen hennes i kommersiell virksomhet.

Kongehuset vil ikke svare NRK på om det er aktuelt for kongen å ta fra Märtha Louise prinsessetittelen. Prinsessen har imidlertid sagt at hun ikke har vurdert å si ifra seg tittelen.

Se videoen om prinsessen som snakker ut om bruken av prinsessetittelen sin:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder