65 HENVENDELSER: Kringkastingsrådet har fått 65 henvendelser på dramaserien Exit. Her er skuespillerne Pål Sverre Hagen (William), Tobias Santelmann (Henrik), Jon Øigarden (Jeppe) og Simon J. Berger (Adam). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kringkastingsrådet skal diskutere «Exit» og Njie-intervju

Foruten Anne Lindmos intervju med Haddy Njie, skal også Kringkastingsrådet diskutere dramaserien «Exit» i sitt møte på torsdag. Det har kommet inn i alt 266 henvendelser til rådet.

NTB

Av disse henvendelsene gjelder 65 «Exit», som handler om fire menn i finansmiljøet i Oslo. Reaksjonen gjelder selve serien, men også innslag om den i Dagsrevyen, markedsføring av saken og skryt av selve produksjonen.

Det har videre kommet 44 klager mot Haddy Njie-intervjuet i Lindmo. Selve intervjuet skal ikke diskuteres i rådet, men hvilke regler NRK skal ha for ansattes deltakelse i program på kanalen.

44 KLAGER: Det har videre kommet 44 klager mot Haddy Njie-intervjuet i Lindmo. Selve intervjuet skal ikke diskuteres i rådet, men hvilke regler NRK skal ha for ansattes deltakelse i program på kanalen.

– Ettersom den ligger hos PFU, riktignok med forslag om forenklet behandling, skal ikke saken behandles i rådet, skriver rådgiver Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til VG.

les også

Nå er «Exit» den mest strømmede dramaserien i NRK noensinne

Haddy Njie stilte til intervju på «Lindmo» i forbindelse med lanseringen av boka «Dagbok 13. desember–13. februar». Her beskriver Njie hvordan det var å stå i sentrum i en av norgeshistoriens største mediestormer da det kom en rekke varslingssaker mot ektemannen Trond Giske.

Flere i sosiale medier har reagert på at Njie, som selv arbeider i NRK, fikk snakke ut i programmet, uten at motstemmer kom til orde, skrev Medier24 etter utsendelsen.

les også

NRK-sjef: «Exit»-avklaring før jul

Videre har Kringkastingsrådet fått henvendelser på manglende statistikk i en brexit-sak i Dagsrevyen og manglende dekning av vindkraft-demonstrasjon utenfor Stortinget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder