Diaz og Dina i duett

RAMPELYS

Kjæresteparet Diaz (28) og Dina (19) samarbeider for første gang på rapperens nye låt «Ikke alene». Sangen er imidlertid langt fra en kjærlighetsballade . . .

Publisert:

- Det er uten tvil den låten jeg har laget som er sterkest følelsesmessig, sier rapperen Andres Diaz til VG.

Tidligere denne uken ble han ferdig med «Ikke alene», en sterk rapplåt, som viser en helt annen side av rapperen enn den publikum er vant til å se.

Stort potensial

VG har fått høre sangen som er i salg fra slutten av april, og kan skrive under på at den har stort hitpotensial.

- Jeg ville lage en «håpets låt». Som voksen husker man ikke tilbake til hvor vanskelig det er å være ungdom, og det er jo ikke blitt noe bedre med årene. Problemet er at det ikke finnes noe apparat som plukker opp dem som havner på siden, og taler deres sak. Det er nettopp disse jeg ønsker å treffe med «Ikke alene», sier Diaz.

- Outsider

- Jeg var vel selv en av outsiderne som ungdom og har slitt med mitt i løpet av oppveksten, men ble plukket opp av musikken. Opp igjennom årene har rapperen jobbet mye med barn og ungdom, i tillegg til å bistå både Frelsesarmeen og Røde Kors med hjelp på forskjellige prosjekter. Diaz forteller at dette har gitt noe av grunnlaget til «Ikke alene».

Med seg på refrenget har Diaz kjæresten, Karoline «Dina» Kongerud (19). Paret har vært sammen i litt over et år, men holder en lav profil i mediene. Derfor er det nok mange som blir overrasket over samarbeidet.

- Det falt seg naturlig at hun bidro på denne låten. Hun var i studio og gjorde det veldig kult. Hun ga sangen den riktige stemningen. Jeg synes hun gjorde en veldig bra jobb, sier rapperen.

- Har dere lekt med tanken på et samarbeid lenge?

- I og med at vi begge driver med musikk, er det naturlig at tanken slår en. Men siden vi driver med forskjellige genre, måtte det bli en låt som hun kunne passe til. Jeg tror egentlig ikke folk ville forventet at jeg skulle lage en slik låt, innrømmer Diaz, som er en av de mest etablerte rapperne i Norge, med over ti år i bransjen på CV'en.

- Så lenge jeg har noe å melde og føler at jeg utvikler meg, ser jeg ikke noen grunn til å legge fra meg pennen og blokka med det første. Det kommende albumet er blitt en annen type skive. Jeg har vel vokst litt og dratt ut masse erfaringer fra forrige album, sier Diaz, som snart er klar med sitt tredje album.