Schau-anmeldelsen: Kristopher Schau risikerer fengsel

(VG Nett) Kristopher Schau oppførsel granskes nå av Oslo politikammer og blir det tatt ut tiltale riksikerer han fengsel.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Kristopher Schau etterforskes for brudd på straffelovens §227 og §257. Strafferammen er i teorien 3 års fengsel for hver av de to sakene. Men da er det snakk om langt grovere forhold enn det Schau nå etterforskes for, opplyser politijurist Anders Frydenberg til VG Nett.

Etter det VG Nett forstår har lignende saker som det Kristopher Schau er anmeldt for endt med fengselsstraff i 20-30 dager.

- Vi er i begynnelsen av etterforskningen og vet ikke om det blir noen tiltale. Alle saker må behandles individuelt og det er for tidlig å si noe om utfallet, sier politijurist Frydenberg.

Tok bilder av Schau

Opptakten til anmeldelsene av Kristopher Schau er at en frilansfotograf for Her og Nå tok bilder av Kristopher Schau og hans angivelige kjæreste utenfor Schaus leilighet søndag kveld.

Kristopher ble rasende da han oppdaget fotografen, og tok fra ham mobiltelefonen. Senere ringte Schau til reportasjesjefen i Her og Nå, Pål Tømmerhoel, fra fotografens mobiltelefon. Ifølge sjefredaktør i bladet, Rino Rådahl, ble Tømmerhoel truet av Schau.

Bildene ble trykket i Her og Nå i går.

- Det er bare en forulempet part i denne saken og det er meg, mener Schau, og truer med motanmeldelse.

Kjendisbladet Her og Nå mener imidlertid at de har opptrådt helt uproblematisk i forhold til at de tok bilder av TV-komikeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder