NYE RADIO1: Niklas Baarli, Lars Berrum og Samantha Skogrand går sammen som programledere i Bauer Medias ny satsing. Foto: Trond Solberg VG

Niklas Baarli (28) ferdig i P3 – går til nytt radiokonsept

Sammen med Samantha Skogrand (28) og Lars Berrum (31) skal han gi nytt liv til Radio 1.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Bauer Media henter tre profiler til sin nye satsing av Radio 1. Det betyr at Baarli forlater NRK etter åtte år.

– Det blir jo helt utrolig gøy å gå over i Radio 1, som jeg har et barnslig forhold til. Det var det som gjorde at jeg begynte å jobbe i radio, så det er en drøm som går i oppfyllelse, sier han.

Helene Husvik: Går til Radio Norge

Baarli forteller han har elsket radio helt siden han var liten, og at programlederne i Radio 1 var som superstjerner for ham å regne. Selv om han understreker at han elsker P3, mener han det var på tide å flytte på seg.

– Jeg har gått fra å være 20 år til 28 år i NRK. Jeg har vokst opp litt der, og gått fra å være rampete til mer voksen, sier han.

– Nå skal vi lage noe annet og gøy. Vi har lyst til å lage det vi mener mangler på radio i dag. Jeg skal snakke om det som opptar meg hver eneste dag på en måte jeg snakker om det selv.

Ny jobb etter fem måneder

For Samantha Skogrand, som har bakgrunn som sportsanker og nyhetsjournalist i TV 2, betyr det at hun etter bare fem måneder i «Morgenklubben» på Radio Norge, bytter beite igjen. Den nye arbeidsplassen er imidlertid bare få meter unna.

– Jeg trives kjempegodt i «Morgenklubben», som var mitt første møte med radio. Men da denne muligheten dukket opp var det vanskelig å si nei. Morgenshowet er et prosjekt som ligger mitt hjerte veldig nær i både innhold og budskap, forteller hun.

Emil Hegle Svendsen og Samantha Skogrand: Forlovet

– Styre to idioter som oss

Berrum er komiker, og har også bakgrunn fra P3. Han forteller at han savner å være på radio, og at han gleder seg til å være gjøgleren i trioen.

– Vi har Niklas som er en trykkoker av prating og preik, en skikkelig harrytass fra Østfold.

– Også har du Samantha som har førstehåndskunnskap om alt som skjer i verden. Hun er skarp, og har et naturlig talent for å styre to idioter som oss, og komme med mye gøy, ler Berrum.

Berrum fikk brev fra legekontoret: – Jeg begynte å le

Skogrand er ikke helt enig i beskrivelsen «idioter» av sine kommende kompanjonger, men at hun gleder seg til å jobbe med Baarli og Berrum, som hun ikke kjente fra før.

– De har mye mer erfaring på sine felt og i bransjen. Når vi har sittet sammen, ler vi ekstremt mye. Det er fort gjort å tenke at det blir mye underholdning med Niklas og Lars, men begge har også andre sider ved seg som ikke alltid kommer fram i overskriftene. Å få frem de sidene, det er en oppgave jeg godt kan ta på meg, sier hun og ler.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder