POPULÆR: Quentin Tarantino har vunnet flere priser for sitt arbeid. Her i Stockholm for å promotere filmen «Inglourous Bastard» med skuespillerne Brad Pitt og Mélanie Laurent i hovedrolle. Foto:Jan Johannessen,VG

Quentin Tarantino vil pensjonere seg

Den prisvinnende Kill Bill-regissøren Quentin Tarantino
avslører at hans to neste filmer kommer til å bli hans siste.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Regissør, skuespiller, produsent og manusforfatter. Quentin Tarantino har hatt en fantastisk karriere og et eventyrlig liv. Om to filmer vil han pensjonere seg.

– Det er ikke skrevet i sten enda, men per nå er det planen, fortalte Tarantino under et besøk til American Film Market conference i Santa Monica, gjengitt av The Times.

Siden han slo igjennom i 1992 har han vært en av verdens mest respekterte og hyllede filmskapere. I fjor fylte regissøren 50 år.

– Veldig synd

VGs teater- og filmanmelder Borghild Maaland Eberson synes det er trist om Tarantino bare lager to filmer til.

– Jeg er ikke skråsikker på at Tarantino vil gi seg etter å ha laget ti filmer. Uansett så betyr det to filmer til fra hans side. Men om han skulle gi seg om et par-tre år, vil filmbransjen være en forrykende god regissør mindre. Og det vil være veldig synd – ikke minst for oss som er glad i film!

Ifølge Eberson er Tarantino en av 90-tallets mest banebrytende regissører. Hans mest kjente er kult-klassikerne Reservoir Dogs, Pulp Fiction og «Kill Bill vol. 1» og «Kill Bill vol. 2» med Uma Thurman i hovedrolle, som han angivelig skal ha funnet kjærligheten med.

– En verdig avslutning

– Tarantino er en av rebellene blant regissører. Han dynker historiene i estetikk og blodsprut på en vanvittig fascinerende måte. Tarantino er alltid på høyoktan. Han liker akkurat nå tanken på å gi seg etter ti filmer, det høres unektelig overlegent kult ut. Men skal han sitte med henda i fanget og se at gamlingen Martin Scorsese fortsetter å lage film? Kan ikke helt tro det, sier hun.

Det kan imidlertid Tarantino, som er tydelig på hvorfor han vil gi seg.

– Hvis jeg får gjort film nummer ti, gjør en god jobb og ikke ødelegger det, synes jeg det høres ut som en verdig måte og avslutte en lang karriere.Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder