TREBARNSFORELDRE: Prins William og hertuginnen av Cambridge på oppdrag i Belgia 30. juli. Foto: Yves Herman Reuters

Avslører hertuginne Kates termin

Nå er det klart når det tredje barnet til Storbritannias prins William og hertuginne Kate er ventet.

Artikkelen er over to år gammel

At paret ventet barn på ny, ble kjent i september. Da valgte Slottet å gå ut med nyheten etter at hertuginne Catherine, kalt Kate, hadde måtet melde avbud på flere offentlige oppdrag på grunn av alvorlig svangerskapskvalme.

Fikk du med deg: Magasin fikk bot etter toppløsbilder av hertuginne Kate

Det slet hertuginnen med også i sine tidligere svangerskap, før hun fødte prins George og prinsesse Charlotte.

Tirsdag gikk kongehuset ut med nyheten om at barn nummer tre er ventet i april, men hvilken dato holdt de for seg selv. For bare dager siden hevdet britiske medier at Kate hadde en så vidt synlig gravidkul på magen.

Les også: Prins Harry i terapi etter prinsesse Dianas død

FAMILIEN: Prins William, hertuginne Kate og barna prins George og prinsesse Charlotte på en flyplass i Hamburg i juli. Foto: Christian Charisius AP

Ifølge The Guardian har det britiske kongehuset ikke oppgitt hvor fødselen planlegges, men det antas at det blir ved den private Lindo-avdelingen ved St Mary’s Hospital i Paddington, der de to første barna er født.

SVINGTE SEG: Hertuginnen av Cambridge fikk seg en svingom med bjørnen Paddington da hun var på et veldedighetsarrangement på Paddington togstasjon på mandag. Foto: Jonathan Brady AFP

Det kommende barnet vil bli det femte i arverekken til tronen, bak bestefaren pris Charles, faren prins William og sine to søsken. Først i 2012 ble det vedtatt ved lov at kvinner og menn hadde lik arverett i Storbritannia. Hertugen og hertuginnen giftet seg i 2011.

Prins George og prinsesse Charlotte: Sjarmerte i tante Pippas bryllup

Det britiske prinseparet har vært nøye med å skjerme barna for pressen. I 2014 sendte de ut et advarende brev til en fotograf som angivelig hadde forfulgt sønnen og hans barnevakt. Først da prinsen begynte i barnehage i januar fikk pressen de første bildene av ham.

I september begynte prins George på førskolen på Thomas’s Battersea i London. Da var det pappa som fulgte ham til første skoledag. Kun én fotograf og én journalist hadde fått tilgang til skolen på den viktige dagen.

Prins William om George: – Vil slåss for at han skal få et normalt liv

Se også: Prins William spilte polo dagen etter termin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder