Costume-redaktør og moteekspert gir råd: Vanessa: - Kle deg som «mann» på julebordet

Julebordsesongen nærmer seg - velg antrekk nå

(VG Nett) Vil du gjøre susen på julebordet, så er smokingjakke med tights i lakk eller skinn et godt valg.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Forside | Costume.no

MOTEEKSPERT: Costume-redaktør Vanessa Rudjord (31).

Selv om vi fortsatt bare er i oktober, er butikkene fulle med antrekk myntet på julesesongen. VG Nett har bedt Costume-redaktør Vanessa Rudjord (31) om å tipse våre kvinnelige lesere om hva som er rett motevalg og hva som ikke er det når man kler seg for julebord.

Tett på nett mandag:Send DINE spørsmål her!

Tre trender

- I år er det tre trender som gjelder for julebord-moten. Den ene er å kle seg maskulint. Å iføre seg smoking-aktig antrekk til fest, er i skuddet. Det beste er da å velge tights i lakk eller skinn. Smoking-jakken skal være trang, opplyser Vanessa og legger til at man kan pynte på den mandige look'en ved å matche med paljetter.

- Og har man langt hår, kan man gjerne sette det opp, legger hun til.

MASKULIN TREND: Disse antrekkene er fra DSquared (t.v.) og Dolce og Gabbana (t.h.). Vanessa lover at det finnes rimeligere varianter i samme stil i de fleste kjedebutikkene. Foto: Costume

Trøster

- Hva med dem som føler at de absolutt ikkekanellerviliføre seg tights?

- Da kan man i stedet velge bukser med høyt, trangt liv og stor vidde i bena, trøster moteeksperten.

- Men da er det viktig å huske på at skjorta eller toppen må være innenfor buksa, ikke utenfor. Midjen skal synes, legger Vanessa til.

Tekkelig er in

Den andre trenden er å kle seg tekkelig, i 40-tallsstil.

TEKKELIG: Kjole fra Blumarine. Foto: Costume

- Kjole med puffermer eller skjørt med høyt, trangt liv er også en motevinner. Det skal være sexy og kroppsnært, slik at man får vist fasongen sin, forklarer Vanessa.

- Men tekkelige kjoler med puffermer er kanskje ikke det gutta synes er mest sexy - hvis et av målene er å gjøre inntrykk på de mannlige gjestene i selskapet?

- Nei, kanskje ikke, men man kan finne en egen moderne vri på antrekket. Skal man på julebord sammen med kjæresten sin, så tror jeg uansett at denne stilen er perfekt, sier Vanessa til VG Nett.

FOTSIDT: Velger du en kjole a la denne fra Dolce og Gabbana, bør du ha utslått hår, dersom håret ditt er langt. Foto: Costume

Fotsidt og utslått

Den tredje trenden er 70-tallsmote i form av fotside skjørt og kjoler, gjerne i chiffon, og med mye volum i skjørtet. Her kan man gjerne velge dype utringninger. Men går man for denne stilen på julebordet, og det ikke er snakk om ball, så er det viktig å ha håret utslått. Unngå også diamanter. Man skal ikke være for pyntet. Velg derfor en liten skinnjakke over i stedet for pels-bolero, lyder rådet fra Vanessa.

- Bruk gjerne store gullringer i ørene og match med en ring med stor, farget stein på fingeren, legger bladredaktøren til.

Høye hæler og platåsko er fortsatt i skuddet.

- Og det er lov å ha sorte strømper inne i sko med åpning på tåen. Men strømpen må da ikke ha søm rundt tærne, forklarer Vanessa.

GULL OG SØLV IN: Supermodell Gisele Bündchen i en designkjole som vil gjør susen på julebordet. Foto: Costume

Advarer

Fargene som gjelder, er enten sort, gull eller sølv - eller knallfarger.

- Sterke farger i blått, lilla, rosa, grønt og rødt er trendy. Men velger man en knallfarge, så bør kjolen være av det korte, litt snertne slaget - gjerne i sateng. Fotsidt i en veldig sterk farge kan bli for voldsomt, advarer eksperten som også presiserer at sminken bør være dempet dersom man har sterke farger eller en veldig stivpyntet kjole.

Hun advarer også mot å velge de populære A-kjolene til bruk på julebordet.

- Det er fint, men kjedelig til fest. Bruk det til hverdags i stedet, sier Vanessa som opplyser at alle de nevnte julebordtrendene er å finne i kjedebutikkene over hele landet.

ENKELT, KORT-KORT OG UTRINGET: Julebordkjole fra Stella McCartney. Foto: Costume

- Man kan følge moten uansett tykkelse på lommeboken.

Moteforbilder

På spørsmål om hvilke superstjerner Vanessa synes er flinkest når det gjelder klesstil, svarer hun: - Mary-Kate Olsen og Kate Moss. Mary-Kate er god på å mikse festklær med enkle detaljer - noe som gjør stilen hennes ekstra kul. Og Kate er alltid stilig, mener moteeksperten.

Send DINE egne motespørsmål til Vanessa her - hun svarer deg Tett på nett på VG Nett mandag 22. oktober kl. 12.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder