TALENT: Nicole Cabell sier hun gjerne kommer tilbake til Norge. Foto:

Ung sopranstjerne vil gjerne tilbake til Oslo

(VG) I går sang Nicole Cabell (30) Gershwin for Kongen, Dronningen, Norge og verden. Hun er blant de unge stjernene som vil kaste glans over operaer verden over i fremtiden.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Jeg møtte Paul Curran, deres nye operasjef, da han satte opp «La Boheme» i Santa Fe. Han er en flott personlighet. Den kunstneriske kjemien stemte mellom oss, så han hadde vel en finger med i spillet da jeg ble bedt om å delta på åpningen, forteller Nicole til VG.

Nicole har nettopp gitt ut egen opera-CD, «Soprano», og har en fargerik, multikulturell bakgrunn: Vokst opp utenfor Los Angeles, med afroamerikansk far og kaukasiske og koreanske røtter på morssiden. For tiden bor hun i Chicago.

Grafikk:Slik ser den nye operaen ut

- Krevende bransje

- Det er en stor ære å være med på dette, særlig for meg, som er ung og i begynnelsen av karrieren. Og akustikken i operaen er fantastisk, sier Nicole, som trådte frem på operascenen da hun vant BBC Cardiff Singer of the World Competition i 2005. Hun synger helst et lettere, lyrisk repertoar foreløpig.

- Det er viktig ikke å drive rovdrift på stemmen for en ung sanger. Presset i bransjen for å gjøre for mye og for krevende ting er stort, forteller Nicole.

Dronningen til VG Nett:- Jeg har ikke ord

Nicole gjør snart sin debut på Metropolitan i New York. Det regnes som nåløyet for et internasjonalt gjennombrudd .

- Jeg skal synge Pamina i Mozarts «Tryllefløyten». Neste år blir det Adina i «Elskovsdrikken» av Donizetti, forteller sopranen.

BILDESPESIAL:Se kjendisene på vei til operapremiére

Puccinis-fan

Nicole er glad i all slags musikk, og iPod'en hennes har alt fra Donizettis «Don Pascale» og Jessye Norman til Sade og Killers.

- Opera er jo jobb. Jeg liker å koble av med andre typer musikk også.

- Har du noen favorittopera?

- Det må bli Puccinis siste opera, «Turandot», som han ikke rakk å skrive ferdig. Den har noen utrolige arier og peker musikalsk sett fremover. Så synd at Puccini døde bare 66 år gammel i 1924, sier Nicole Cabell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder