SLO SEG LØS: Det var ingen tvil om at prinsesse Sofia hadde det gøy på sin egen bryllupsfest. Her er hun avbildet i vinduet sammen med en ukjent gjest. Foto:Stefan Jerrevågn,Aftonbladet

Slik var prinseparets bryllupsfest

Prinseparet festet med Icona Pop og Avicii

Kungen og dronning Silvia var blant de siste som dro

Feiringen av det nybakte ekteparet ville ingen ende ta.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Da bryllupsmiddag, påfølgende brudevalser og kakespising tok slutt ved ettiden natt til søndag, var feiringen av prinseparet bare såvidt igang. Både brudeparet og gjester sang og danset langt ut i morgentimene, melder Aftonbladet – som fulgte festlighetene utover natten. Selv den eldre garde, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, drøyde svært lenge med å forlate festen: De listet seg ut i halv seks-tiden, og var dermed blant de aller siste gjestene som dro hjem.

Salem Al Fakirs «I'm so happy», en låt mange forbinder med den svenske komiserien «Solsidan», fikk etter alt å dømme æren av å sette et passende punktum for festen.
Les også: Sofia kuppet bryllupsfesten med egen sang

Danset og sang med stjernene

Like etterpå ble musikkanlegget skrudd av for godt, konstaterer Aftonbladet. Da hadde gjestene kost seg med flere celebre underholdningsinnslag. Først ut var duoen Icona Pop, noe som førte til skrålende allsang av superhiten «I Love It», og ifølge Expressen var også prinsen en tur innom scenen.

Da klokken nærmet seg tre på natten, ble kveldens høydepunkt presentert: Tim Bergling, best kjent som Avicii, var endelig på plass – til stor jubel fra gjestene i lokalet. Også denne gangen var prins Carl Philip rask med å sikre seg både scenetid og en takkeklem fra den verdenskjente DJ-en. Da Avicii tok kvelden etter en drøy time, ble han avløst av en ny DJ – for gjestene var på ingen måte festferdige.

HÆLA I TAKET!: Prins Carl Philip og Sofia slår seg løs inne på dansegulvet. Foto:Stefan Jerrevång,Aftonbladet

Har du lest? Prinsessens brudekjole fikk terningkast seks!

Grå dagen derpå

Fotografenes bilder av de digre vinduene i Karl XIs galleri, hvor feiringen ble holdt, viser at glade festdeltagere – inkludert brudeparet selv – både danset og sang inne i lokalet. Også dronning Silvia var med på notene: Ifølge Aftonbladet sang hun for full hals da Avicii var på scenen.

FEST OG MORO: Brudeparets gjester så også ut til å kose seg hele kvelden. Her er den svenske popsangerinnen Molly Sandén avbildet sammen med musikerkollega Danny Saudeco, som underholdt under fredagens førfest. Foto: Stefan Jerrevång,Aftonbladet

Brudeparet fikk strålende vær gjennom store deler av bryllupsdagen, men utover natten begynte regnet å plaske ned i den svenske hovedstaden. Aftonbladet melder om en grå søndagsmorgen i Stockholm. Flere biler har allerede plukket opp kongelige gjester på slottet og kjørt i retning flyplassen. Antagelig er det mange som reiser hjem tidlig søndag formiddag – etter å ha feiret brudeparet siden tidlig fredag ettermiddag.
Foreløpig er det ukjent når, eller hvor, prinseparet reiser på bryllupsreise. Søndag ettermiddag melder Aftonbladet at de to ikke har vist seg siden nattens fest ble avsluttet. Ekteparet har heller ikke dukket opp på Arlanda flyplass, rapporterer avisens reporter på stedet.
Gikk du glipp av lørdagens bryllup? Her får du alle detaljer fra vielsen!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder