KAMMERPIKEN: Den norske danseren Guro Nagelhus Schia spiller Anna Kareninas kammerpiken i filmen. Hun lærte også Keira Knightley litt koreografi under innspillingen. Foto: United International Pictures.

KAMMERPIKEN: Den norske danseren Guro Nagelhus Schia spiller Anna Kareninas kammerpiken i filmen. Hun lærte også Keira Knightley litt koreografi under innspillingen. Foto: United International Pictures.

Keira Knightley fikk dansehjelp av norske Guro

- Jeg er ingen danser, sier Hollywood-stjernen

LONDON (VG) Keira Knightley feier over lerretet i følelsesspekkede dansescener i rollen som Anna Karenina, men innrømmer at hun slett ikke er en danser.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den norske danseren Guro Nagelhus Schia har rollen som Annas kammerpike Annushka i filmen, nettopp for å hjelpe Keira Knightley med dansescenene.

- Hun er fantastisk. En nydelig dame, sier stjerneskuespillerinnen om Guro.

VGTV: Trailer fra «Anna Karenina»

Koreograf-assistent
Den britiskproduserte storfilmen basert på Leo Tolstoys bok «Anna Karenina» har verdenspremiere i London i dag. Dans går som en rød tråd gjennom filmen. Scenene var svært utfordrende, innrømmer stjerneskuespillerinnen.

Norske Guro hadde ikke bare rollen som kammerpike, hun var også assistent for koreografen Sidi Larbi Cherkaoui.

Keira understreker at skuespillerne var veldig heldige som hadde Guro der og forteller at regissør Joe Wright hadde sett henne danse.

- Hun var så elskelig og snill og hjelpsom med all dansingen som jeg måtte holde på med, sier Keira til VG.

- Jeg var helt sånn «Vær så snill, vær så snill. Hjelp meg. Nå!».

Støtter Keira
Den engelske skuespillerinnen forteller at hun normalt plukker opp nye ting ganske fort, men dansingen i denne filmen fikk hun ikke. Særlig de avanserte armbevegelsene var krevende.

- Jeg er ingen danser og jeg er ingen sanger, ler hun.
Regissøren Joe Wright har laget en utradisjonell film av den dramatiske kjærlighetshistorien fra den russiske overklassen på 1800-tallet. Det mest av filmingen ble gjort i studio i London. Wright forklarer at han bruker dansingen som en måte å uttrykke følelser - hvordan rollene har det inni seg.

Han valgte Guro i rollen som kammerpike nettopp fordi hun er danser.

- Jeg ville ha henne i rollen som Annas kammerpike for å hjelpe og støtte Keira i dansesekvensene, sier regissøren til VG.

- Guro har en ekstraordinær kvalitet, hun er på en måte der og ikke der. Jeg synes at det er en ganske bra kvalitet å ha for å representere tjenerklassen, forklarer han og legger til at han gjerne bruker henne igjen i en filmrolle.

- Fanstastisk skuespiller
Keira forteller at hun dro for å se den norske danserinnen i oppsetningen Tezuka i London.

- Den var vakker. Hun er en fantastisk danser og en fantastisk skuespiller. Dette var første gang hun arbeidet med film og det var flott, sier den britiske skuespillerinnen.

Hun mener Guro kan ha en fremtid som skuespiller, hvis hun ønsker det selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder