TRAVEL KAR: Telefonen til arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic ringer i ett sett dagen før den første Justin Bieber-konserten. Foto: Trond Solberg

TRAVEL KAR: Telefonen til arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic ringer i ett sett dagen før den første Justin Bieber-konserten. Foto: Trond Solberg

Klare for å ta imot 66.000 beliebere

FORNEBU (VG Nett) Arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic er omringet av 9,4 kilometer med gjerder. De neste dagene blir området fylt av elleville Justin Bieber-fans.

Geir Arne Kippernes
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Noe slikt har vi ikke sett i Norge før, hvert fall ikke i slik grad, sier Osmundsvaag og skuer utover det endeløse gjerdesystemet som er satt opp utenfor Telenor Arena på Fornebu.

Tirsdag kommer det samme området til å være stappet med konsertklare Justin Bieber-fans.

Les alt om Justin Biebers norgesbesøk

Gjerdene skal sørge for at ungdommene sluses trygt inn i konsertsalen.

- Det blir vel noen kilometer å gå. Man må ha gode sko. Det er faktisk viktig, sier Osmundsvaag og forklarer at vakter vil gå manngard med tau for å føre konsertdeltakerne i puljer den siste veien bort til hallen.

Bortvist

Området åpner klokken 10 på morgenen alle dager. Dersom man kommer før, eller kommer på en dag man ikke har billett, blir man bortvist fra området. Operasjonsleder Tomm Berger i Asker og Bærum politidistrikt opplyser til budstikka.no at to jenter med soveposer ble bortvist fra området natt til søndag.

Når den 19 år gamle kanadiske superstjernen skal holde tre konserter på tre dager, må det settes inn ekstraordinære tiltak.

VGTV-DOKUMENTAR: Her starter eventyret

Totalt vil over 1000 vektere, politifolk, helsearbeidere og servicefolk sørge for at sikkerheten og trivselen blant belieberne blir ivaretatt. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

- Alt er nøye planlagt, sier Osmundsvaag.

SUPERSTJERNE: Kanadiske Justin Bieber (19) skaper kaos uansett hvor han drar. Denne uken har han tre konserter i Norge. Foto: Reuters


- Forrige gang Justin Bieber var i byen, var det fullt kaos og 49 fans ble skadet. Hvordan skal dere sørge for at ingen blir skadet denne gangen?

- Det er alltid noen som faller og vrikker foten. Uansett om det er James Taylor Quartet eller Andrea Bocelli som kommer, så blir noen skadet, sier Osmundsvaag.

På parkeringsplassen er det gjort plass til 45 busser, som kommer fra hele landet. Det er også ordnet en møteplass hvor foreldre kan være med ungdommene før konserten.

- Vi skal legge til rette, men foreldre må ikke glemme å være foreldre. Følg med på rådene vi og politiet har lagt ut. Det er viktig at det lages gode avtaler. Ellers må ungdommene spise godt, bruke sunn fornuft, høre på vaktene og passe på hverandre.

Travelt

Osmundsvaag er i en planleggingssamtale med politiet når VG kommer til Fornebu. Han har tid til en liten prat, men blir avbrutt av flere telefonsamtaler. Det meste er ferdig, men vinden har gjort litt småskader i løpet av natten. Det må fikses. Innspurten er hektisk.

- Den siste biten gjenstår, sier han.

- Er dere klare til å ta imot 66.000 beliebere?

- Ja, over tre dager, så er vi det, sier Osmundsvaag før han må ta en ny telefon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder