Enorm interesse for sangtalentet

Overbeviste dommerne igjen - videre i «Norske talenter»

Angelinas mamma: - Vi prøver å holde litt igjen

Sangsensasjonen Angelina Jordan (8) har flere millioner klikk på YouTube. Mamma Sara er datterens beste støtte og passer på at hun holder bena på jorda.

  • Borghild Maaland

- Angelina Jordan elsker å opptre, og synes aldri det er skummelt. Men vi prøver å være litt forsiktige, å holde litt igjen, sier moren, Sara Astar.

For noen uker siden eksploderte interessen for åtteåringen fra Oslo. Barføtt og alene på scenen i «Norske Talenter» sang hun den mørke melankolske låta «Gloomy Sunday», tidligere udødeliggjort av jazzlegenden Billie Holiday.

Straks klippet ble lagt ut på YouTube kom begeistrede tilbakemeldinger fra hele verden, inkludert tungvektere som Time Magazine, Hollywood Reporter og CNN. I skrivende stund har klippet nesten 5 millioner visninger.

Fredag kveld imponerte 8-åringen nok en gang dommerne, og tok seg videre i «Norske talenter». Denne gang med låten «I'm a fool to want you», av sitt store idol Billie Holiday.

Reflektert jentunge

Hverdagen er ikke helt den samme for Angelina lenger, tilbakemeldinger etter YouTube-videoen strømmer på.

Stjernen selv viser seg som en målbevisst og reflektert jentunge, med de vanlige jentete hopp og sprett og knis i tillegg.

- Angelina Jordan er en snill jente. Hun bryr seg mye om de rundt henne. Mannen min er oljeingeniør så vi har bodd mange forskjellige steder, blant annet i USA. Derfor har datteren vår helt fra hun var liten gått på engelske skoler. Angelina Jordan har opplevd mange slags forskjellige folk og kulturer, og ser ofte på Supernytt på NRK. Vi prater mye om det som skjer rundt henne, og hun er veldig glad i små barn; veldig flink med lillesøsteren Juliette på to år, sier moren med et smil.

STORESØSTER: Angelina Jordan er veldig glad i små barn. Her leker hun med lillesøsteren Juliette på to år.

Moren bekrefter at det unge talentet har sunget siden hun var ganske liten.

- Jeg kom hjem en dag da moren min passet henne. Hun var vel halvannet år, og sang en Whitney Huston låt i senga. Jeg fikk nesten sjokk. Det var så vakkert! Vi skjønte raskt at hun hadde veldig stor interesse for musikk. Det er hun som først og fremst er musikalsk i familien. Hverken min mann eller jeg er spesielt musikalske, fortsetter Sara.

Helt fra hun var ganske liten har Angelina Jordan klikket seg fram på YouTube. Der fant hun etter hvert jazzinspirerte låter.

- Jeg hørte sanger med Billie Holiday og Louis Armstrong, og likte de så godt! De var så annerledes, det var noe helt annet, forteller Angelina.

- Når jeg synger er det akkurat som om jeg er i en annen verden. Jeg lukker øynene og ser for meg ting. Og så står jeg barbeint, det er litt min stil. Kanskje det gir meg en trygghet, undrer åtteåringen.

Lager musikk selv

Sammen med familien bor hun i Oslo og går i tredje klasse på Steinerskolen. Barnerommet deler hun med lillesøsteren. Blant lekene ligger også CD-er med Holiday, Armstrong, ABBA, Dinah Washington og James Brown.

MUSIKALSK TALENT: Angelina Jordan var bare halvannet år gammel da moren, Sara Astar, forstod at datteren hadde veldig stor interesse for musikk. Nå prøver foreldrene å være litt forsiktig med eksponeringen av datteren.

I tillegg til å synge - svært mye - spiller hun piano, fiolin, fløyte, litt gitar, og hun maler. I tillegg til å lage musikk selv.

- Jeg lager jazzaktig musikk. Drømmen er å bli stjerne! Synge og spille så mye som mulig. Aller helst vil jeg opptre under Nobelpriskonserten, røper Angelina.

- Du synger i blant ganske alvorlige og triste tekster. Tenker du over det?

- Ja. Jeg skjønner engelsk ganske godt, fordi jeg har gått på engelske skoler siden jeg var veldig liten. Teksten på «Gloomy Sunday» er trist. Når jeg synger den så tenker jeg at det minner om andre som har det trist. Om barn som har det vondt. Mamma har også forklart meg teksten, sier Angelina.

Åtteåringen er tilknyttet kulturskolen, og får blant annet undervisning i stemmebruk.

Dommer i «Norske talenter», Mia Gundersen, mener det er viktig å huske på at Angelina kun er et barn, og foreldrene sier de prøver å være forsiktige med å eksponere datteren.

- Det var ikke vi, men en venn av familien som mente hun burde være med i Norske Talenter. Vi ville helst holde litt igjen, men Angelina var så ivrig etter å være med, så vi lot det skje. Etter den enorme oppmerksomheten rundt YouTube-videoen har vi gått så mange rosende og hyggelige reaksjoner. Det gir oss ro, sier Sara Astar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder