OL-RUS: Anne Rimmen er nominert til Beste kvinnelige programleder for innsatsen i OL-studio fra London. I tillegg er hun nominert til Publikumsprisen - som VGs lesere kårer gjennom avstemming på VG Nett. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Rimmen: - Jeg er nok veldig lik hun blide i sporten

Møt kandidatene som kan vinne VGs Publikumspris under Gullruten i Bergen 11. mai

Privat er Anne Rimmen (31) akkurat som den smilende kvinnen du ser på TV - bare at hun har joggebukse på.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Hvordan var din første TV-opptreden?

- Jeg husker ikke akkurat hva det var, men det var på jobb for TV Telemark - der jeg jobbet både foran og bak kamera. Jeg gjorde både sport, nyheter og kultur - og var programleder for et helgemagasin på fredager.

Her kan du stemme på din favoritt

- Hva er ditt TV-forbilde eller største TV-inspirasjon?

- Jeg blir inspirert av alle de flinke folkene her i NRK. Karen-Marie er en som alle i sporten ser veldig opp til. Hun er gjennomført proff, forbereder seg grundig og evaluerer sendingene i ettertid. Ellers ser jeg opp til Atle Bjurstrøm som har en veldig god intervjuteknikk og Anne Lindmo som alltid har en rask replikk på lur og alltid en liten snert i spørsmålene sine, sier Anne Rimmen som i år også er nominert til Gullruten i kategorien Beste kvinnelige programleder.

- Hva er det sterkeste du har opplevd på TV?

- Jeg blir egentlig veldig fort rørt av store sportsøyeblikk generelt. Jeg ble også veldig rørt og grepet da jeg under idrettsgallaen skulle intervjue broren til avdøde Alexander Dale Oen. Det var veldig, veldig sterkt.

- Hva er din største TV-tabbe?

- Jeg har jo lært at det ikke er så lurt å krangle med vaktsjefen med mikrofon på. Jeg sa noe sånt som at «dette er jo helt håpløst» under OL i London og var like smørblid i TV-ruta rett etterpå. Jeg visste ikke at lyden hadde gått rett ut. Der og da følte jeg hadde tabba meg ut, men det var ikke så ille.

- Hva liker du best å se på TV akkurat nå?

- Sport og nyheter og krim. Jeg ser alt mulig av krimserier. I tillegg liker jeg veldig godt «På hjul med Dag Otto» og synes «Helt Perfekt» med Thomas Giertsen er veldig morsomt og veldig flaut.

- Hva har du ofret for TV-karrieren?

- Jeg jobber mye kvelds- og helgevakter, så det er jo noen sosiale ting jeg går glipp av. Skulle gjerne hatt mer tid til familie og venner.

- Hva eller hvem har betydd mest for deg?

- Mammaen min som er snill, omtenksom og flink til å støtte opp om alt jeg gjør. Hun ser på det meste jeg gjør, sender meldinger både før og etter - og kommer med mye positiv tilbakemelding.

- Hva tror du folk sier når de hører ANNE RIMMEN?

- Sport!

- Og er det riktig?

- Hehe, jeg er nok veldig lik hun blide i sporten - bortsett fra at hjemme har jeg joggebukse på.

- Hva slags kjendis er du?

- Jeg tenker veldig lite på det og ser ikke på meg selv som kjendis, jeg er mer bevisst på rollen min og at jeg representerer NRK - og må tenke over hva jeg gjør og sier. Jeg er ganske avslappet, men liker ikke å være for privat. Jeg synes det er hyggelig hvis folk sier noe til meg, noe av det hyggeligste er når eldre mennesker kommer bort og sier at de synes jeg er så lett å forstå.

- Beskriv en helt vanlig dag i livet ditt.

- Når jeg har dagvakt, er det hardt å komme seg på jobb klokken 9 - for jeg er ikke så flink til å stå opp tidlig. Jeg spiser alltid frokost, stort sett havregryn med melk eller brødskiver med syltetøy eller honning. Og masse skumma melk. Etter jobb er det hjem og spise middag med kjæresten (Ailo Gaup), og så blir det fort å ligge på sofaen og ta det rolig resten av kvelden. De ukene jeg har kveldsvakter starter jeg 15 på jobb og prøver helst å få trene først - selv om jeg ikke er så veldig glad i å trene.

- Hva er planene for 2013?

- Programleder for «Sommeråpent» fra Finnmark midt i juli, jobbe som vanlig i sporten - og så har jeg et veldig spennende og nytt TV-prosjekt på gang som blir veldig gøy. Jeg gleder meg til å fortelle hva det er. Det blir noe innunder underholdningsavdelingen i NRK.

- Hva er din optimale TV-drømmejobb?

- Jeg føler meg bare heldig som har fått alle de sjansene jeg har fått, og elsker kombinasjonen sport som fast base og krydre med jobber for underholdningsavdelingen. Det holder for meg.

- Hvorfor bør folk stemme på deg slik at du vinner Publikumsprisen under Gullruten ?

- Nei, det eneste argumentet jeg har er at Gullruten mangler en egen kategori for sportssendinger. Det finnes jo kategorier for nyhets- og aktualitetsprogram, reality og det meste, men ikke sport. Så kanskje jeg kan være en representant for de sportsinteresserte oppe i dette.

Flere folkets favoritt-kandidater:
Erik Solbakken: Tabbet seg ut med Mikke Mus

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder