GOLLUM OG «GIRLS»: To av skuespillerne i den nye «Star Wars»-filmen er Andy Serkis (venstre), kjent som Gollum fra «Ringenes Herre»-filmene, og Adam Driver, kjent fra HBO-serien «Girls». Foto: Pa Photos/Ap

Rollelisten i den nye «Star Wars»-filmen klar

Blant skuespillerne i den neste «Star Wars»-filmen finner man blant annet en «Girls»-stjerne og selveste Gollum.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over seks år gammel

Tirsdag ble rollelisten til «Star Wars: Episode VII», som for tiden spilles inn i USA, offentliggjort i en pressemelding på starwars.com.

Adam Driver, mest kjent for sin rolle som Lena Dunhams noe spesielle kjæreste i HBO-serien «Girls», vil etter alt å dømme bli den store skurken i filmen.

Disney og Lucasfilm vil foreløpig ikke si noe om hvem de forskjellige skuespillerne skal spille, men ifølge kjendisnettstedet Variety er det planlagt at Driver skal spille en slags Darth Vader-aktig karakter.

Den mannlige hovedrollen i filmen er tiltenkt John Boyega, som også hadde en av hovedrollene i den kritikerroste «Attack the Block» fra 2011. Varietys kilder hevder Boyega skal være en Jedi i filmen, men ingenting har foreløpig blitt bekreftet.

JEDI?: Skuespiller John Boyega. Foto: Ap


Oscar Isaac, kjent fra kultklassikeren «Drive» og fjorårets Coen-storfilm «Inside Llewyn Davis», vil trolig spille en karakter som kan sammenlignes med Harrison Fords Han Solo-rolle.

HAN SOLO?: Skuespiller Oscar Isaac. Foto: wenn.com

Gollum-skuespiller i rollelisten

Resten av rollelisten inneholder flere kjente og ukjente navn, men man vet foreløpig lite om hva slags karakterer de skal portrettere.

Den relativt ukjente Daisy Ridley har stort sett bare figurert i en episode av NRK-serien «Mr Selfridge», men hun er også tiltenkt en av hovedrollene i den nye storfilmen.

Varietys kilder hevder at Han Solo og Prinsesse Leias barn vil bli inkludert i den nye storfilmen, så man kan muligens anta at Ridley skal spille datteren til de gamle «Star Wars»-stjernene.

Skuespilleren som spilte Gollum i «Ringenes Herre»-filmene, Andy Serkis, er også med i den nye filmen. Hvis man ser på Serkis' tidligere filmer er det ikke usannsynlig at mannen som var apen i «Rise of the Planet of the Apes» skal portrettere en eller annen utenomjordisk skapning.

Flere kjente fjes returnerer

Den svenske skuespillerveteranen Max von Sydow og Domhnall Gleeson, som hadde en mindre rolle i Harry Potter-filmene, er også hanket inn til det som vil bli den første «Star Wars» siden 2005.

Disney-sjef Bob Iger har tidligere bekreftet at «Episode VII» vil foregå 30 år etter handlingen i «Return of the Jedi» fra 1983.

«Star Wars»-veteraner som Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fisher har tidligere bekreftet at de vil returnere i rollene som som henholdsvis «Han Solo», «Luke Skywalker» og «Prinsesse Leia.

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Se de første bildene fra «Star Wars: The Force Awakens»

  2. Det første bildet fra Han Solo-filmen

  3. De nye «Star Wars»-fjesene: Innspillingen er i gang

  4. Harrison Fords ankel brukket på Star Wars-settet

  5. Star Wars-innspillingen utsettes

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder