NEDGANG: Marit Larsen hadde all grunn til å smile bredt etter hennes vellykkede lansering i blant annet Tyskland, men hennes inntekter har sunket kraftig etterpå. Foto: Andrea Gjestvang/VG

NEDGANG: Marit Larsen hadde all grunn til å smile bredt etter hennes vellykkede lansering i blant annet Tyskland, men hennes inntekter har sunket kraftig etterpå. Foto: Andrea Gjestvang/VG Foto: ,

Kraftig nedgang for Marit Larsen

Fra 3,5 millioner til 980.000 på fire år

Snart albumaktuelle Marit Larsen (30) må konstatere at inntektene i hennes selskap har sunket kraftig etter at hun i 2010 dro inn drøyt 3,5 millioner på suksessen i Tyskland.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Årsregnskapet til Marit Larsen AS for 2013 viser at låtskriveren og artisten, som opprinnelig kommer fra Lørenskog, hadde driftsintekter på 980.000 kroner mot 1,3 millioner i 2012.

Sammenlignet med toppåret 2010, da også selskapet ble opprettet, er dette en inntektsnedgang på drøyt 2,5 millioner kroner.

Overskuddet etter skatt ble på 280.000 kroner - mot 400.000 i 2012.

Nå lider neppe 30 år gamle Larsen, som har vært profesjonell artist siden midten av tenårene, noen nød.

I november 2012 kjøpte hun en andelsleilighet i Ullevål Hageby i Oslo for 6,5 millioner, etter at hun solgte en leilighet på Grünerløkka for 3,8 millioner, trolig med god fortjeneste.

Ligningen for 2011, før hun kjøpte leiligheten på drøyt 100 kvadratmeter over to plan med egen hageflekk, hadde hun en formue på 2,5 millioner og en skattbar inntekt på 1,8 millioner. Tilsvarende tall for 2012 var null i formue og drøyt én million i inntekt.

En gjennomgang av regnskapene til Marit Larsen AS viser at hun kjører en forsiktig linje. Selskapet har ingen gjeld å snakke om i det hele tatt.

Med unntak av fjoråret, hvor hun tok ut beskjedne 60.000 i utbytte, har Larsen brukt overskuddet til å styrke selskapets egenkapital. Selv i 2010 ble hele overskuddet på drøyt 2,2 millioner beholdt i selskapet.

Solodebuten etter bruddet med M2M og barndomsvenninnen Marion Ravn kom i 2006 med albumet «Under The Surface».

I august 2008 kom singelen «If a song could get me you» fra albumet «The Chase» ut. Den var i 14 uker sammenhengende den mest spilte låten på radio i Norge. Året etter gikk singelen helt til topps i Tyskland, hvor Larsen også solgte godt med album og turnerte mye på stadig større spillesteder.

Kort tid etter opplyste manager Morten Andreassen at Larsen hadde solgt 200.000 album og 300.000 singler i Tyskland alene.

Foran utgivelsen av det nye albumet har Larsen arbeidet hjemme i Oslo, New York, Nashville, Rio de Janeiro, Los Angeles og Stockholm.

VG har forsøkt å få tak i Marit Larsen for en kommentar til regnskapstallene gjennom hennes manager Morten Andreassen, men han har ikke svart på våre henvendelser eller ringt tilbake.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder