Lille prins George stjal avskjedsshowet

Artikkelen er over fem år gammel

William og hertuginne Kate på vei hjem til London

Nok en gang stjal den ni måneder gamle fremtidige kongen av England showet.

I SKYGGEN: Australias statsminister Tony Abbott måtte finne seg i å bli satt i skyggen av Englands lille prins George på flyplassen i Canberra fredag morgen. Foto: Pa

Australias statsminister var der, flere av landets statsråder og opposisjonslederen var på plass for å ta farvel med hertugen og hertuginnen av Cambridge. Men alles øyne var rettet mot lille prins George.

Tidlig fredag morgen norsk tid vendte den lille kongelige familien nesen hjem til London igjen etter et 19 dager langt offisielt besøk på New Zealand og i Australia.
Fra de landet i Wellington har reisen vært en parademarsj for hertuginne Kate og prins William - og ikke minst lille prisen

LITEN STORSJARMØR: Oppmerksomheten rundt lille prins George har vært enorm på turen til New Zealand og Australia. Foto: Pa

som var ute på sitt aller første offisielle oppdrag.

Det er Kates første tur til begge landene, mens Wiliiam har vært der flere ganger. I 1983 tok prins Charles og prinsesse Diana med seg sønnen til Australia på et besøk som varte i 31 dager. Da var William ni måneder og like gammel som George er nå. Det har da også vært kommentert i mediene at far og sønn har vært ganske så likt antrukket.

Det er ikke bare mamma Kates klær som er blitt livlig kommentert under turen. Også George har fått sin del av oppmerksomheten fra han landet i hvitt til han i dag morges forlot Canberra i en rød genser og små blå sko. Men så har da også den unge mannen hatt dusinvis av antrekk å velge mellom på turen.

GRETTEN: - George kan være ganske gretten på lange flyturer, fortalte pappa prins William noen skolepiker noen dager før hjemtur. Foto: Pa

Det har vært et omfattende program som prins William, hertugen av Cambridge og hans lille familie nå har vært igjennom. Naturlig nok vakte det også oppmerksomhet da Kate møtte lettkledde krigere på New Zealand. Over 50 arrangementer har de vært igjennom, deriblant rafting, seiling og vinsmaking. Noe som satte en effektiv stopper for alle ryktene om at hun er gravid igjen.

Men høydepunktet for lille George som slett ikke var med alt mamma og pappa gjorde, var kanskje møtet med jevnalderende i en barnehage i New Zealand og besøket i et en dyrepark i Sidney.

Men etter lange, strevsomme dager «down under» så ikke prins William bare frem til den lange hjemreisen.
- Lille George kan være ganske gretten på lange flyturer, sa prinsen til en gruppe med skole elever som hertugparet møtte tidligere i uken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder